Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бойовий модуль для бронеавтомобіля «Козак-2М»

Спецтема:

Випробування нового бойового модуля на полігоні пройшли успішно, тому у нас є всі підстави очікувати його вже найближчим часом на озброєнні української армії.


На Гончарівському полігоні в Чернігівській області було продемонстровано новий бойовий модуль для бронеавтомобіля “Козак-2М”, який озброєно протитанковим ракетним комплексом “Бар’єр”, який може бути укомплектований різними типами кулеметів, чотирма ракетами Р-2С з лазерною напівавтоматичною системою наведення.

Максимальна дальність пуску ракет становить 5 км, бронепробиття за динамічним захистом сягає 800 мм. Також можуть застосовуватися ракети з уламково-фугасною і термобаричою бойовою частиною. Перезарядження ракет здійснюється через люки на даху машини.

Як повідомляє директор Defense Express Сергій Згурець, маса модуля становить близько 400 кг, він оснащений одномоментними двигунами, які забезпечують швидкість перекидання вісі прицілювання, за твердженнями представників компанії-розробника, до 30° на секунду.

Розробником дистанційно керованого бойового модуля, системи управління цим модулем, а також засобів спостереження за полем бою (насамперед йдеться про тепловізор), є турецька компанія Aselsan. Участь у даному проекті також беруть державне Київське конструкторське бюро “Луч” і приватне підприємство НВО “Практика”, яке, власне, є розробником та виробником бойової броньованої машини “Козак-2М”.

За словами того ж Сергія Згурця, випробування нового бойового модуля на полігоні пройшли успішно, тому у нас є всі підстави очікувати його вже найближчим часом на озброєнні української армії.

Наші інтереси: 

Знати про розвиток Збройних Сил України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи