Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Безвідходне виробництво: Шведи винайшли водорозчинні мішки для цементу

Компанія зі Швеції розробила мішки для цементу, які розчиняються у бетономішалці. Упаковка D-Sack була створена компанією BillerudKorsnäs у тісній співпраці з LafargeHolcim.

Розчинні мішки з цементом можна завантажувати у бетомішалку не відкриваючи.

На переконання розробників, D-Sack дозволить зменшити кількість відходів протягом процесу будівництва.

«Таку упаковку було розроблено спеціально з урахуванням можливості розкладання у воді під механічним впливом змішувача, - пояснюють у компанії. - Мішок досить міцний, аби витримати різні навантаження при перевезенні: після заповнення сухим цементом його можна транспортувати до пункту призначення або зберігати протягом тривалого часу».

Згідно з перевіркою Шведського інституту екологічних досліджень IVL, розчинна упаковка для цементу є клімат-позитивним продуктом. «D-Sack зменшує кількість відходів та тривалість їх утилізації, допомагає створити більш безпечне, екологічно стійке та ефективне робоче середовище», - підтверджують науковці.

Як повідомляють у BillerudKorsnäs, у 2015 році завоювала нагороду Pulp & Paper International за інновації у сфері екологічно безпечної упаковки. Судді відзначили, що D-Sack охоплює екологічну безпеку всебічно, не обмежуючись інноваціями у сфері переробки відходів або біорозкладаності матеріалу, а враховуючи увесь життєвий цикл продукту. 

Наші інтереси: 

Економно і екологічно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи