Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Норвежці розробили LED-лампу, яка працює від тепла свічки

Пристрій розроблений невеликою норвезькою компанією ThermTech отримав назву Luminiser.

Використовуючи термоелектрику, ліхтар перетворює теплову енергію від звичайної свічки-таблетки у потужне світлодіодне світло.

Luminiser, який може може працювати 5-6 годин, забезпечуючи у 20 разів більше світла, ніж свічка, покликаний допомогти людям, які постраждали від природних катаклізмів і змушені якийсь час жити без електрики.

Щоб включити ліхтар, потрібно запалити свічку і помістити її всередину вбудованої підставки. Пристрій почне «збирати» теплову енергію полум'я і передавати її до світлодіодів. Щоб вимкнути світло, досить задути полум'я свічки.

Ліхтар можна використовувати як в приміщенні, так і на вулиці.

Як зазначають розробники Luminiser, сьогодні більше мільярда людей у світі не мають електрики. 

«У країнах, що розвиваються, свічки - доступний товар, - пояснюють вони. – Отож Luminiser може стати недорогим і ефективним джерелом світла для мільйонів людей»

Норвезькі розробники сподіваються зібрати $31 тисячу на Kickstarter для запуску нового виробництва. Якщо кампанія пройде успішно, вже у серпні 2018 року компанія ThermTech планує розпочати поставки світлодіодного ліхтаря вартістю $125. 

Наші інтереси: 

Цікавинки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи