Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 2

Перша в світі мікрофабрика почала переробляти електронні відходи в корисні матеріали

Купуючи черговий новий смартфон замість старого, ми не замислюємося про його подальшу долю. А варто було б. За даними глобального моніторингу, в 2016 році було вироблено понад 44 млн. тонн електронних відходів. До 2021 року цей показник може зрости до 52 млн. тонн.

Мета проекту SMaRT, в якому бере участь Центр дослідження стійких матеріалів і технологій Університету Південного Уельсу (Австралія) – знайти вирішення цієї проблеми.

В рамках проекту 4 квітня була запущена перша в світі мікрофабрика з переробки електронних відходів у корисні матеріали.

Микрофабрику можна побудувати на місці складування електронних відходів і навіть у космосі: її площа складає лише 50 кв. метрів, а модульна конструкція сприяє швидкому монтажу апаратури.

До складу комплексу по утилізації входять кілька невеликих модулів, призначених для руйнування електронних пристроїв, куди вони подаються через систему виявлення цінних компонентів, з наступним завантаженням у піч, в якій відбувається виплавка різних металів для повторного використання, наприклад, міді і олова.

Інший модуль буде задіяний в утилізації пластмас, з яких потім можна буде робити нитки та інші матеріали для друку на 3D-принтерах.

 

 

Наші інтереси: 

Корисні цікавинки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи