Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Росія має прийняти принципове рішення і припинити конфлікт на Донбасі, – Курт Волкер

Категорія:

Допоки Росія не перегляне свою позицію та не прийде до висновку, що окупація території України більше не служить її інтересам, ситуація на Донбасі не вирішиться, поділився своїми думками спеціальний представник США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю DW.

"Росії необхідно прийняти принципове рішення і зупинити конфлікт на Донбасі. Наразі РФ, як і раніше, заперечує свою безпосередню участь, наполягаючи, що для стабілізації ситуації на сході України необхідно мати справу з підконтрольними Росії структурами в регіоні. Поки справи йдуть саме так, ситуація не вирішиться", - заявив Волкер.

Також він не вважає, що мінські домовленості – "мертві", вони можуть стати основою для реінтеграції східних регіонів. Однак зазначає, що проблема в тому, що реалізовані вони не були, оскільки підконтрольні Росії сили не припиняють бойові дії і не відводять війська.

"По-перше, вони (мінські домовленості) є інструментом, відповідно до якого Росія підтверджує свою прихильність відновленню суверенітету і територіальної цілісності України. Це дуже і дуже важливо. Реінтеграція цих територій до складу України - а це частина мінських угод - має стати основою резолюції Радбезу ООН.

По-друге, мінські домовленості містять всі необхідні для цього елементи: режим припинення вогню, відведення важких озброєнь, місцеві вибори, амністія для тих, хто брав участь у військовому конфлікті, особливий статус для сходу України, який буде зафіксований в Конституції країни. Усі ці пункти можуть бути виконані і можуть стати основою для реінтеграції цих регіонів", - розповів спецпредставник США.

Нагадаємо, що чергова зустріч Курта Волкера з радником президента Росії Владиславом Сурковим відбудеться 26 січня в Дубаї. Сторони планують обговорити ситуацію на українському Донбасі та перспективи розміщення миротворчого контингенту в ОРДЛО. 

 

Наші інтереси: 

Для припинення війни потрібно використати всі можливі засоби.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Подобається мені цей вуйко Волкер. Був би напевне гарним гетьманом для перехідного періоду...

Та із Росією вже все зрозуміло,тому принципові рішення щодо України за Західним світом...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Подобається мені цей вуйко Волкер. Був би напевне гарним гетьманом для перехідного періоду...

Та із Росією вже все зрозуміло,тому принципові рішення щодо України за Західним світом...

Вірю в те, що розумію.