Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Найбільша інвестиція за останні 25 років: німецький завод Leoni відкриває потужності в Коломиї

Категорія:

Світ:

Як повідомлялося, сьогодні компанія LEONI, європейський лідер з виробництва кабелів та кабельних мереж, офіційно відкриває нове виробництво кабельних мереж в Україні.

На відкриття заводу до Коломиї приїхав Петро Порошенко.

Обсяг інвестицій, вже вкладених в завод, складає 16 млн євро. З серпня завод у Коломиї вже видає першу продукцію. Заробітна плата на новому підприємстві складе близько 7-8 тисяч гривень.

До кінця 2017 планується працевлаштування до 1 000 працівників, у середньостроковій перспективі – до 5 000 осіб.

Основними напрямками холдингу Leoni є виробництво дроту і кабелю для різних сфер індустрії, виробництво джгутів, проводів та інших комплектуючих для автомобільної промисловості.

Нагадаємо, за будівництво заводу Леоні, який є найбільшою інвестицією за 25 років, Коломия конкурувала з кількома містами.

Минулого року 20 жовтня на вулиці Шарлая урочисто освятили та заклали пам’ятну капсулу у фундамент заводу “Леоні”.

“Сьогоднішня подія є важливою, особливо, якщо врахувати, що концерн “LEONI” – один з найбільших у світі виробників електричних кабельних мереж. Ключовими замовниками продукції “LEONI” вже є такі автогіганти, як “Дженерал Моторз”, “Фольксваген”, “Ауді”, “Порше”, “Ламборжіні” та інші елітні марки автомобілів”, – сказав Президент та додав: “Без українців сьогодні це буде виробити неможливо”.

Глава держави зауважив, що до 2021 року в Коломиї буде створено 5 тис. робочих місць, а вже зараз їх кількість дорівнює 800. Крім того, інвестори забезпечать заробітну плату, яка буде дорівнювати 8 тис. грн., унікальний соціальний пакет для робітників та європейські стандарти, які мають нарешті запрацювати в Україні.

“Мені надзвичайно приємно було почути від наших партнерів з Німеччини про те, як кардинально змінився за останні два з половиною – три роки бізнес-клімат в Україні, інвестиційний клімат, ставлення до людей та ставлення до інвесторів”, – зазначив Порошенко.

“Працює програма децентралізації і реальна передача повноважень з Києва до обласної ланки, до районної ланки, коли всі проблеми інвестор може вирішити тут”.

“Чітко наголошено, що внаслідок ефективних антикорупційних кроків інвестори не мають жодних проблем з поверненням ПДВ, яка була раковою пухлиною протягом останніх 23 років”, – сказав Президент.

“Відколи в Коломию зайшло “Леоні”, з’явилася альтернатива виїзду на заробітки”, – сказав на прес-конференції з нагоди відкриття заводу міський голова Ігор Слюзар.

“Друга проблема, яку вирішив інвестор, – це те, що Коломия стала ще й дотаційним містом, тобто від держави отримує дотацію”.

“Також Leoni стане основним платником податків у Коломиї. А це додатковий ресурс, щоб покращувати інфраструктуру міста: ремонт шкіл, садків, доріг”.

“Підтримали бюджет міста, за останній місяць півтора мільйона гривень, включаючи зарплату працівників, які вже прийняті на роботу. Ви знаєте, що Leoni є соціально-відповідальна фірма. З досвіду, що люди, які вчаться працювати, отримують зарплату, причому заробляють достойно, на рівні середньої зарплати в Коломиї”.

“Фірма, не починаючи виробництво та не отримуючи прибутків на території Коломиї, бере участь у соціальних проектах міста протягом останнього року. Рік назад проект з будівництва великого дитячого майданчика на центральному озері міста. Це й участь практично у половині всіх молодіжних та дитячих акціях, які входять у громадські організації на території міста”.

“Протягом останніх двох місяців фірма Leoni виступила спонсором нашої футбольної команди, яка бере участь у Чемпіонаті України серед аматорів”.

“Найбільше я хотів би похвалити в присутності голови ради директорів Leoni його підлеглих, за великий професіоналізм, розуміння справи, цілеспрямованість у досягненні тієї мети, яку їм поставили.

Вітаю з цією подією – це справді для Коломиї вирішальна подія.

Тому, ми дякуємо вам і сподіваємося, що всі ваші плани збудуться.

Високих вам прибутків, а нам – більше робочих місць”, – зазначив Ігор Слюзар.

Наші інтереси: 

Іноземні інвестиції свідчать про покращення бізнес-клімату. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Тепер Коломия це не тільки вишиванки,а і запчастини до Ламборджіні...5 тисяч зайнятих роботою людей на сучасному виробництві це добре для районного міста...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Тепер Коломия це не тільки вишиванки,а і запчастини до Ламборджіні...5 тисяч зайнятих роботою людей на сучасному виробництві це добре для районного міста...

Вірю в те, що розумію.