Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Інвестиції та безмитний експорт. Порошенко назвав переваги ЗВТ з Канадою

Ратифікація і подальше набуття чинності Угоди про вільну торгівлю з Канадою стане важливим сигналом для міжнародних партнерів та потенційних інвесторів, розповів президент України Петро Порошенко.

"Ця Угода започатковує символічний трансатлантичний місток вільної торгівлі. Відтак, український бізнес отримає доступ до північноамериканського ринку. А це – і зростання українського експорту. І зростання прямих іноземних інвестицій в Україну  - на рівні 36 мільойнів доларів. І створення нових робочих місць у будівництві, промисловості та торгівлі",  - сказав Порошенко.

Окрім того, за його словами, це - також безмитний доступ на 98 % товарних позицій на канадський ринок.

"По суті, йдеться про формування трикутника вільної торгівлі Україна – Канада – ЄС. Адже на завершальному етапі знаходиться формування зони вільної торгівлі Канада-ЄС.

З урахуванням вже успішно діючої зони вільної торгівлі Україна – ЄС на ринках трьох наших сторін ми створюватимемо максимально сприятливі умови для роботи в інтересах всіх гравців ринків нашого символічного трикутника. А це вже спільне торговельне поле і спільний фронт взаємної підтримки", - пояснив Порошенко.

Як наголосив президент, це дуже важливо як відповідь на російську гібридну агресію, "яка сьогодні загрожує не лише Україні, а Країнам ЄС , Канаді та всьому Вільному Світу".

"Це вкрай важливо і як свідчення нашої незламної трансатлантичної єдності і солідарності. Нині вона вимірюється не лише економічними та інвестиційними зв’язками.Вона вимірюється як нашим санкційним фронтом, так і дуже важливою та потрібною військовою допомогою, яку Україні надають наші партнери", - сказав гарант.

"Укладання Угоди про вільну торгівлю з Канадою – це визнання прогресу нашої держави на шляху реформ.
Це символ довіри до принципів і цінностей ведення бізнесу, які сьогодні формуються в Україні відповідно до кращих стандартів і практик.
Тому, ратифікація і подальше набуття чинності Угодою про вільну торгівлю з Канадою стануть важливим сигналом для наших міжнародних партнерів та потенційних інвесторів у всьому світі", - додав він.

  • Верховна Рада ратифікувала угоду про зону вільної торгівлю з Канадою, яка може збільшити прямі іноземні інвестиції на $36 млн
Наші інтереси: 

Канада - надійний союзник України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Канада
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи