Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Профільний комітет парламенту на чолі з Ольгою Богомолець лобіює інтереси старої корупційної системи

Вірогідність ухвалення медичної реформи нинішнім складом Верховної Ради дуже низька.  Всі знають, що немає у нас безкоштовної медицини. Після реформи вона буде офіційно коштовна, легальна і прозора. 

evgendyk.jpg

Євген Дикий

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів громадський діяч, біолог Євген Дикий.

"У складі цього парламенту я не бачу готовності голосувати за цю реформу. До речі, президент і прем'єр її підтримують. Їхні бізнеси не пов'язані з охороною здоров'я. До того ж медреформа - це яскрава системна зміна, яку можна показати Заходу. Тому Порошенко тисне на Раду. Даю лише 15 відсотків, що під цим тиском набереться 226 голосів", - каже він.

Важлива роль у прийнятті реформи - у профільного комітету з охорони здоров'я на чолі з Ольгою Богомолець, говорить Євген Дикий.

"Майже усі представники комітету - люди зі старого апарату. За 25 років вони побудували шикарну систему. Нібито медицина безкоштовна, а насправді - дуже дорога. І всі гроші ідуть їм у кишеню без контролю держави. Вони борються за свій живий інтерес. Плюс інтереси великої фармакології. Маю на увазі дистриб'юторів, а не виробників. Вони завозять медикаменти втридорога і грають на тендерах з постачанням", - каже він.

 У медреформі є і політичний аспект. Це один із перших прикладів, коли у нас впроваджують повністю західну систему замість совкової.

"Проросійські кола і наші корупціонери постійно наголошують: мовляв, на Заході система хороша, але вона не для нас. Ніби ми якісь не такі люди. Причина, кажуть, - ментальність. Якщо американська система запрацює, настане кінець усій аргументації, що у нас все не як у людей і ніколи не буде, як на Заході".

Наші інтереси: 

Найкорумпованіша галузь - це медицина. Потрібно не хворіти! Чого усім бажаю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи