Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Керуючий директор "Північного потоку" - співробітник Штазі, колега Путіна

З «Північним потоком» пов'язані численні інтригуючі здогадки та припущення. Прихильники теорій змов стверджують, що росіяни та німці таємно розробляють плани, здатні нашкодити решті Європи.

Одне з припущень стосується штаб-квартири в Швейцарії. Критики стверджують, що німці і росіяни вирішили створити штаб-квартиру там, тому що Швейцарія зарекомендувала себе як дуже надійна країна в усьому, що стосується зберігання таємниць, особливо банківських. 

Але найцікавіша здогадка пов'язана з керуючим директором консорціуму Nord Stream AG Матіасом Варнігом, який колись був співробітником спецслужби НДР Штазі. До речі, в ті часи, у 80-і роки, Володимир Путін теж знаходився в НДР і був співробітником КДБ.

Хоча Варніг стверджує, що познайомився з Путіним в 1991 році, коли той займав посаду керівника комітету із зовнішніх зв'язків в мерії Санкт-Петербурга, чутки про змову Штазі-КДБ так і не вщухають.

Деякі німецькі джерела спростовують слова Варніга про перше знайомство з Путіним в 1991 році і стверджують, що ці двоє добре знали один одного раніше, познайомившись ще в Дрездені, де обидва працювали.

Також є інформація про те, що Варніг безпосередньо співпрацював з полковником КДБ Путіним при вербуванні громадян Західної Німеччини на користь КДБ. Про це нібито розповіли колишні колеги Варніга.

Знайомство продовжилося, коли після розпаду СРСР і об'єднання Німеччини, Варніг в результаті став однією з ключових фігур в німецькому банку Dresdner Bank. Незабаром Варніг очолив філію Dresdner Bank в Росії, і тоді під його керівництвом німецький банк почав тісно співпрацювати з російськими енергетичними компаніями «Газпром» і «Роснефть».

Сьогодні Варніг - керуючий директор консорціуму Nord Stream AG, а проект «Північний потік-2» продовжує реалізовуватися.

США сприймають все це не тільки як зміцнення російських позицій у Європі, але і як явну російсько-німецьку змову, націлену на те, щоб позбавити США їх впливу.

Введення санкцій проти Росії і європейських компаній, які будь-яким чином беруть участь в будівництві «Північного потоку-2», це, звичайно, відчайдушний крок, однак він не обов'язково приречений на провал.

Нагадаємо, що у США є досить багато вкрай лояльних (і налаштованих проти Росії) союзників в Центральній і Східній Європі. Всі вони країни-члени Євросоюзу і НАТО, готові підтримати економічну атаку США.

Наші інтереси: 

РФ і досі  намагається впливати на Європу через агентуру.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

ЧЕКІЗМ - система управління від Лєніна до Путіна!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

ЧЕКІЗМ - система управління від Лєніна до Путіна!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!