Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Летальна зброя США вже в Україні: давно очікувана і так необхідна

Категорія:

Світ:

Україна закупила в США снайперські гвинтівки і невелику партію ручних гранатометів PSRL-1. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.
 

За його словами, після поставок партії снайперських гвинтівок Barrett ЗСУ і Нацгвардії України США здійснили нову поставку.

"Американська летальна зброя вже в Україні. Після поставок партії снайперських гвинтівок калібру 12,7 мм Barrett М82 і М107 Збройним силам і Нацгвардії України США здійснили нову поставку - ручні гранатомети PSRL-1. У квітні 2017 року Нацгвардія купила 100 таких гранатометів в американської компанії AirTronic USA.

Гранатомети вже надійшли на озброєння низки підрозділів, зокрема, полку Азов і бригади швидкого реагування 3018", - написав Бутусов.

Він зазначив, що гранатомет є американською модифікацією радянського гранатомета РПГ-7, який перебуває на озброєнні в Україні. Він відрізняється зручною ергономікою, виготовлений із застосуванням композитних матеріалів і має змінену форму сопла, що забезпечує підвищення характеристик зброї зі штатними звичайними пострілами до РПГ-7.

На думку Бутусова, таку ж модернізацію можна і потрібно недорого провести для всіх українських РПГ-7, оскільки купувати велику серію подібної зброї в США при його ціні більш ніж в $5 тис надто дорого.

"Але головне, звичайно, в цій історії - аж ніяк не 100 гранатометів - поставка символічна насправді. Головне - що слідом за Barrett Україні вдалося здійснити ще одну поставку летальної зброї зі США. Немає сумнівів, що американські контролюючі органи угоду зафіксували, проте не скасували, незважаючи на чинну заборону на поставку летальної зброї в Україну", - наголосив журналіст.

Наші інтереси: 

Крига скресла, процес пішов. Українці реально відчувають підтримку Америки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Америка реально підтримує Україну!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Америка реально підтримує Україну!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Американці, певно, випробовують українців, чи, бува, ця зброя не потрапить у небажані руки... тому їхня цілісність така важлива, особливо мовна!!!

Так, кількість тої зброї , як написано — неважлива.
Головне, щоб Україна почала виробляти, а далі —удосконалювати її ...
І, згодом, продавати союзникам!?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !