Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Стартап Ubitricity перетворює вуличні ліхтарі на зарядку для електромобілів

Старий вуличний ліхтар у лондонському районі Вестмінстер з вигляду залишився таким самим, як і в 1950-х роках. Але тепер можна відкрити маленькі дверцята в його основі і зарядити електромобіль, пише Fast Company.

На відміну від звичайних зарядних пристроїв, версія, запропонована стартапом Ubitricity, не займає зайвого місця, і оскільки вона спирається на існуючу інфраструктуру, система дешевша і простіша у встановленні, а в Лондоні як раз хочуть швидко збільшити кількість громадських зарядних станцій.

«В даний час це можемо зробити тільки ми, тому що більше ні в кого немає таких маленьких зарядних пристроїв», — говорить Кнут Хефтишер, співзасновник Ubitricity.

Все, що потрібно споживачеві, – це купити спеціальний зарядний кабель. Його доводиться возити з собою в багажнику, на відміну від власників електрокарів в США, де зарядні кабелі вбудовані в станції.

«Від ліхтарного стовпа можна отримати до 6 кВт*год енергії. Це означає, що будь-який електромобіль Tesla, навіть повністю розряджений, встигне зарядитися до ранку, якщо ви залишите його на ніч», — говорить Хефтишер.

Система призначена для повільного заряджання автомобіля, і стартап не намагається конкурувати зі станціями прискореної зарядки на кшталт Ecotricity, що заряджають електромобіль майже повністю за 30 хвилин.

Ubitricity вже модернізувала 82 вуличні ліхтарі в Лондоні і пригледіла місця для встановлення десятків інших. Компанія сподівається зібрати кошти, щоб почати бізнес і в містах США.

Наші інтереси: 

Електротранспорт наступає, отже і зарядні станції стають доступнішими.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи