Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп має нагоду захистити свободу, відстояти американські інтереси і продемонструвати силу Москві

Візит президента Трампа в Польщу дасть йому виняткову можливість затвердити американське лідерство і велич. Перебуваючи у Варшаві, Трамп може підтвердити зацікавленість США в європейській безпеці, і для цього він повинен поставити Україні зброю, яка їй гостро необхідна для захисту від триваючої російської агресії.

Росія щодня, все частіше і активніше порушує підписані в 2015 році Мінські угоди.

Москва зосередила на українському кордоні чотири армії, посилила Чорноморський флот, створила потужні засоби заборони доступу / блокування зони в районі Чорного моря, переробила для військових цілей українські енергетичні потужності, що там знаходяться, і підготувала тилову інфраструктуру для ведення масштабної війни проти України, в тому числі, для висадки десантів на півдні.

Вона будує ядерні бункери в Феодосії і Севастополі. Російські військові явно вважають можливою великомасштабну і тривалу війну із застосуванням звичайних засобів і з використанням ядерних загроз.

Володимир Путін вважає, що він вже знаходиться в стані війни з Заходом, хоч постріли з двох сторін поки не звучать. Чим ще можна пояснити неодноразові польоти його авіації над територією Європи, тісне і небезпечне зближення російських літаків і кораблів з ВВС і ВМС США і НАТО, підривні дії на виборах у Франції, в Німеччині та Голландії, масштабні інформаційні війни по всій Європі, а також триваючі хакерські атаки на політичну систему США?

Стратегічні помилки адміністрації Обами посилили російську проблему. У візиті Трампа багато хто буде уважно шукати найменші ознаки його готовності захищати американську і європейську безпеку. 

Якщо передати Україні зброю, з якою вона зможе протистояти російським загрозам (РЛС, бронемашини, протитанкову зброю, захищену апаратура зв'язку, розвідувальні безпілотники, протидесантні засоби, такі як мілководні міни, засоби навчання і розвідки), це допоможе стримати російську агресію і посилить американське лідерство в НАТО.

Поставки зброї Україні зміцнять довіру до американської політики, в центрі якої з часів Гаррі Трумена завжди стояла підтримка народів проти агресії.

Це посилить американське лідерство і рішучість. Понад те, це стане сигналом для всього світу і створить, як за часів Рейгана, реальну основу для майбутнього діалогу з Росією, позбавленої засобів здійснення агресії.

Публічна демонстрація допомоги Україні також послабить напруженість всередині країни. Завзяті критики Трампа будуть змушені визнати, що він протистоїть Росії і відстоює американські інтереси.

Але поставки зброї в Україну і зміцнення НАТО - це не кінець. Конгрес повинен розширити і продовжити санкції проти Росії, а також прийняти закон про протидію її інформаційній війні. Напевно, найефективніший спосіб збільшити витрати для Росії полягає в нарощуванні американського експорту енергоресурсів в Європу. 

Путіну це не сподобається. Його незмінна мета - сіяти хаос на Заході і послаблювати вплив НАТО на російських рубежах. Як це не парадоксально, він змушує Трампа грати помітнішу роль в Східній Європі, ніж того хоче американський президент. Якщо Путін почне скаржитися на такі дії, Трамп повинен буде подати простий і потужний сигнал: "Ти сам в цьому винен".

Перебуваючи у Варшаві, Трамп отримає рідкісну можливість здійснити правильний вчинок і продемонструвати велич Америки в дії. Заради нашої і європейської свободи він не повинен її упускати.

Стівен Бленк - старший науковий співробітник Американської ради із зовнішньої політики (American Foreign Policy Council)

Наші інтереси: 

Допомога Україні - в інтересах США і Трампа персонально.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи