Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Український уряд уперше продав державний банк - китайцям

Китайська біржа Bohai Commodity купила державний Український банк реконструкції та розвитку. Вартість угоди склала 82,8 мільйона гривень.

В Україні вперше продано державний банк. У п'ятницю, 9 червня, Фонд державного майна повідомив про остаточне завершення угоди з продажу 99,9 відсотка акцій "Українського банку реконструкції та розвитку" (УБРР).

Його купила китайська товарна біржа Bohai Commodity Exchange Co. (BOCE). Сума угоди склала 82,83 мільйона гривень. За даними Національного банку України, активи УБРР на 1 квітня складали 117 мільйонів гривень.

"Тепер, коли у нас є банк, ми будемо плідно працювати над тим, щоб допомагати Україні проводити ефективну приватизацію і поширювати інформацію про українських приватизаційні перспективи серед своїх клієнтів", - заявив голова правління, генеральний директор BOCE Ян Дун Шенг.

BOCE - спотова товарна біржа в Китаї з річним оборотом в один трильйон доларів. Вона виграла приватизаційний конкурс з продажу УБРР, на якому була єдиним учасником, ще 30 листопада 2016 року. Після цього біржа збирала документи для закриття угоди.

Джерело.

Наші інтереси: 

Про вигідність цієї операції для України буде відомо згодом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи