Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тіллерсон назвав даремною боротьбу України за Донбас без перемоги над корупцією

Голова Держдепартаменту запевнив Україну у підтримці реформ і боротьби з корупцією, а також назвав жорсткі умови для скасування санкцій проти Росії.
 

tillerson.jpg

Державний секретар США Рекс Тіллерсон

Санкції США проти Росії діятимуть, доки Кремль не виконає свої зобов'язання у рамках Мінських домовленостей, а "кримський пакет" залишатиметься в силі до повернення анексованого півострова під контроль України, заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон 31 березня.

У той же час дипломат підкреслив, що прешочерговим завданням України є не тільки відновлення територіальної цілісності, а й подолання корупції.

"Україні немає сенсу боротися за своє тіло у Донбасі, якщо вона втратить душу, загрузнувши в корупції. Антикорупційні інститути повинні отримати підтримку, ресурси і захист", – зазначив Тіллерсон.

Текст виступу глави американського зовнішньополітичного відомства під час роботи комісії Україна-НАТО у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі опублікований на офіційному сайті Держдепартаменту.

Тіллерсон нагадав, США і партнери по НАТО підтримують територіальну цілісність, державний суверенітет і боротьбу України проти російської агресії. Голова Держдепартаменту висловив стурбованість у зв'язку із загостренням ситуації уздовж лінії розмежування на Донбасі, зазначивши атаки терористів на об'єкти інфраструктури, які ставлять регіон на межу гуманітарної катастрофи.

Тіллерсон публічно закликав Росію вплинути на підконтрольних їй бойовиків, припинити насильство і забезпечити спостерігачам ОБСЄ безперешкодний допуск до всіх районів ОРДЛО.

За словами держсекретаря, не дивлячись на російську агресію, Україна досягла істотного прогресу в проведенні реформ і боротьби з корупцією. Тіллерсон запевнив, що США готові надати допомогу Україні в подальших реформах, япрмованих на підвищення рівня прозорості судової системи, зміцнення банківського сектору, приватизацію держпідприємств, реформування системи державного управління.

Керівник Держдепартаменту позитивно оцінив ініціативи офіційного Києва у сфері безпеки і оборони, намір привести ЗСУ до стандартів НАТО до 2020 року, а також затвердження Стратегічного оборонного бюлетеня.

Тіллерсон нагадав, що з 2014 року США надали Україні 600 мільйонів доларів на реформування оборонного сектора. Він також запевнив Україну в подальшій підтримці США і НАТО.

"Разом ми підтримувати Україну, яка, захищаючи свою суверенну територію, зміцнює економіку і продовжує проводити реформи Як сказав президент Дональд Трамп, кожна країна має право визначати своє власне майбутнє І ми повинні допомогти українському народові зберегти це священне право", - підсумував Тіллерсон
 

Наші інтереси: 

США підтримує Україну і буде підтримувати далі, що б хто не казав про адміністрацію Трампа.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи