Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Експансія Газпрому в Європі: звільняють німців, ставлять росіян

В Gazprom Germania відбувається послідовне звільнення німецьких керівних кадрів, таких як директорів з розвитку підприємства, по газосховищам  або з комунікацій. Навпаки російських менеджерів не чіпають або переводять на інші посади.  Керування компанією переводиться в Москву і Санкт-Петербург.

Газпром переглядає свою діяльність в Європі, визначає курс своїх дочок, скорочує робочі місця і замінює німців російськими на керівних постах. Першочерговою метою цієї операції є наступне: гігант галузі хоче більше керувати з центру в Москві і в Санкт-Петербурзі, де знаходиться підрозділ, що займається закордонними справами Gazprom Export, тією діяльністю, якою він протягом багатьох років надавав велику свободу.

Особливо великі зміни торкнулися підприємства, через яке Газпром керував досі справами в Європі: Gazprom Germania. У цьому холдингу в Берліні за інформацією Handelsblatt з ділових кіл повинні бути звільнені 100 співробітників - з 230 робочих місць, тобто майже кожен другий. Менеджери вже побоюються, що центральний офіс може опуститися до рівня берлінського представництва.

Підприємство страждає через катастрофічне падіння цін на нафту, до яких все ще прив'язана ціна на газ.

 У той же час сильні позиції російського газу на європейському енергетичному ринку були підірвані з тих пір, як все більша кількість зрідженого газу надходить з-за океану. І нарешті європейці, не в останню чергу через напруженість в результаті української кризи, намагаються стати більш незалежними від російських поставок газу.

 У 2015 році чиста виручка Газпрому становила близько 10 мільярдів доларів. Це звучить шикарно, проте в 2011 році вона становила ще більше – 31 мільярд  доларів. І хоча в минулому році виручка, мабуть, злегка зросла, проте до рекордних показників Газпрому ще далеко.

Курс акцій підприємства, яке колись ставило собі за мету стати найціннішим концерном світу, скоротився після початку фінансової кризи на одну чверть.

У травні 2008 року Газпром з 236 мільярдами євро досяг на біржі найвищої оцінки. В даний час підприємство оцінюється не більше ніж в 50 мільярдів євро.

Газпром підкреслює, що скорочення кадрів відбувається в рамках соціальних договорів.

Однак в колах Gazprom Germania це спростовується. Відбувається послідовне звільнення німецьких керівних кадрів, таких як директорів з розвитку підприємства, по газосховищам  або з комунікацій. Навпаки російських менеджерів не чіпають або переводять на інші посади.

Наші інтереси: 

Міжнародний тиск на Кремль дається взнаки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи