Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

НАТО планує витратити 3 млрд. євро на супутникові комунікації та кібербезпеку

Світ:

Інвестиції в НАТО пояснюються тим, що конфлікти все частіше ведуться в комп'ютерних мережах, так само, як в повітрі, на землі чи на морі.

У НАТО планують витратити понад 3 млрд. євро на розвиток супутникових та комп'ютерних технологій у найближчі три роки, аби пристосуватися до погроз нового типу, повідомляє агентство Reuters з посиланням на високопоставленого чиновника Альянсу. Наголошується, що Альянс визнає необхідність стримування хакерів та інших загроз, включаючи іранські ракети.

Інвестиції в НАТО пояснюються тим, що конфлікти все частіше ведуться в комп'ютерних мережах так само, як в повітрі, на землі чи на морі. Співрозмовник агентства розповів, що Альянс планує витратити 1,7 млрд. євро на розвиток супутникових комунікацій, щоб поліпшити підтримку військ та флоту, а також допомогти збройним силам у використанні дронів.

Пропозиції, які ще мають бути схвалені урядами країн НАТО, також передбачають близько 800 млн. євро на розвиток комп'ютерних систем, що допомагають керувати повітряною та протиракетною обороною.

Раніше повідомлялося, що в НАТО розробляють власну концепцію реагування на загрози гібридних воєн. Обговорення йде на рівні міністрів оборони країн альянсу. В ході підготовки концепції будуть проаналізовані дані військової розвідки, інформація у вільному доступі в інтернет, дані дипломатичних джерел, аналітичних центрів, дослідних інститутів.

Наші інтереси: 

Війни все частіше ведуться в комп'ютерних мережах та інформаційному просторі. Тут потрібно діяти на випередження! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
НАТО
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи