Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рейтинг міст України, де комфортно жити

В Україні склали рейтинг міст за комфортом життя. У лідерах опинилися Вінниця, Луцьк і Харків, в аутсайдерах - Запоріжжя і Кропивницький.

Про це пише газета "Сегодня", яка проаналізувала список і дізналася, де і чому в Україні жити добре.

Рейтинг склали по результатам опитування сайту безкоштовних оголошень olx.ua. Всього опитали 33 тис. українців. Вони ставили бали за десятьма критеріями: чистота міста, зручність транспортної інфраструктури, робота комунальних служб, доброзичливість жителів, вартість життя. Максимальна кількість очок, які могли набрати те чи інше місто, обмежувалося 70. Вищий бал жодне місто не отримало.

Ближче всіх до максимального показника наблизилася Вінниця, набравши 50 балів. Місто стало кращим в шести категоріях. Його вважають найчистішим в країні, а вінничан - найбільш чуйними.

На другому місці - Луцьк з кращою спортивною та розважальною інфраструктурою.

На третьому місці - Харків.

Замкнули п'ятірку Рівне та Львів.

Серед аутсайдерів рейтингу - Запоріжжя з поганою екологією і Дніпро, де українців не влаштовує дефіцит спортивних і культурних закладів.

Третє місце з кінця поділили Житомир і Херсон. Там відзначені проблеми з екологією, безпекою та інфраструктурою.

Найгірше до сусідів відносяться в Житомирі та Івано-Франківську - вони стали одними з найбільш недружніх. Найбруднішими містами українці назвали Херсон і Миколаїв.

Краща інфраструктура для дітей - у Вінниці та Харкові, а найбезпечнішим визнали Чернівці.

Рейтинг не залежить від середньої зарплати в регіоні. Київ, де традиційно найвищі зарплати, виявився на 9-й позиції. Хоча середня зарплата в столиці майже вдвічі вища, ніж у Вінниці - 8751 грн проти 4379 грн.

При цьому перша трійка за цим показником серйозно поступається головним аутсайдерам: якщо в Запоріжжі отримують в середньому 5,3 тис. грн, то в Тернополі 3,7 тис. грн.

 

Наші інтереси: 

Цікавий рейтинг. Чи всі згодні із розподілом місць? Щодо Херсона я згодна. А щодо Чернівців? Скажіть, чернівчане!

В тему: 
Концепція додаткової стратегії розвитку міста Запоріжжя на період 2016-2020 рокиЗапоріжжя - духовна столиця України, де будуть виховуватися найкращі людиЗапоріжжя стало на 818 років старшеХерсонська область як оптимальне місце для відпочинку на моріХерсонщина – давній український крайУ Вінниці вперше розвіяли міф про підземні бункери Гітлера на ставці Верфольф«Дати Сходу і Заходу пізнати один одного»: у Харкові проходить одна з найважливіших подій рокуУ Харкові перейменували п'ять станцій метро і 52 вулиціЛьвів запускає міський прокат велосипедів, як у Парижі та ВідніЯк змінився Львів у 2015 роціЛьвів потрапив до топ-50 найкращих туристичних напрямків 2014 рокуФункція «Громадський транспорт» на Картах Google тепер доступна для 15 міст УкраїниМісто, куди не повернутись неможливо: 12 причин відвідати ЧернівціКиїв увійшов до десятки найбільш доступних міст Європи для проживання туристів
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Тернопіль і Тернопільщина за всю історію незалежності рахувалися місцем із найменшими доходами на людину.Та ніхто не рахує заробітчан,які передають досить багато грошей із-за кордону.

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Тернопіль і Тернопільщина за всю історію незалежності рахувалися місцем із найменшими доходами на людину.Та ніхто не рахує заробітчан,які передають досить багато грошей із-за кордону.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

Клас! Я з Рівного! І в опитуванні я приймала участь. Не думала, що моє місто матиме такі гарні результати - я відповідала чесно!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Серед аутсайдерів рейтингу - Запоріжжя з поганою екологією і Дніпро, де українців не влаштовує дефіцит спортивних і культурних закладів.

-Ага, виходить, мій проект в "Бюджеті участі" №408, в Дніпрі, спрямований на ліквідацію саме цього! Тобто, збільшує кількість спортивних закладів за рахунок міського бюджету.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!