Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пентагон може очолити прихильник України генерал Джеймс Меттіс на прізвисько "Воїн-монах"

Меттіс раніше називав агресію Росії проти України в Криму і на Донбасі "значно гострішою, значно серйознішою", ніж вважають у Вашингтоні та ЄС, а також вказував, що метою дій російського президента Володимира Путіна є розкол НАТО.

16112001.jpg

Дональд Трамп провів зустріч із претендентом на пост глави Пентагону генералом Джеймсом Меттісом

Дональд Трамп розглядає декількох відставних генералів на посаду глави Пентагону, повідомляє The Wall Street Journal, посилаючисб на свої джерела.

Основним претендентом вважається відставний генерал морської піхоти Джеймс Меттіс, який раніше неодноразово висловлював занепокоєння з приводу військової загрози з боку Ірану. Маттіс має два прізвиська: "Скажений пес" та "Воїн-монах". Останнє пов'язане із тим, що холостяк-військовий присвятив усе життя армії.

Трамп вже зустрівся з Джеймсом Меттісом, повідомляє Reuters.

Зустріч проходила на території гольф-клубу Трампа в Бедмінстері і тривала близько години.

"Все що я можу сказати, що він є справжньою знахідкою – справжньою знахідкою", - заявив Трамп.

На питання, чи може він отримати посаду в новій адміністрації Трамп відповів: "Ми подивимося. Він просто блискуча, чудова людина. Яка кар'єра, ми побачимо, що буде далі, але він є справжньою знахідкою".

Як повідомляє "Голос Америки", Меттіс раніше називав агресію Росії проти України в Криму і на Донбасі "значно гострішою, значно серйознішою", ніж вважають у Вашингтоні та ЄС. Він також вказував, що метою дій російського президента Володимира Путіна є розкол НАТО.

"Дії Росії в Україні я вважаю можливо найнебезпечнішою ситуацією з кризовим потенціалом для всього регіону", - говорив Меттіс в травні 2015 року під час виступу в The Heritage Foundation.

Тоді ж генерал попереджав про небезпеку російського націоналізму, на який спирається режим Путіна.

"Путін можливо вивільнив сили, які він особисто не здатен контролювати. Думаю, що його наступники, якщо він помре перед 2020-м (а я вважаю це малоймовірним), якщо щось піде не так - не зможе контролювати імпульси, які зробив Путін. Відійти від деяких заяв, які він зробив щодо Заходу, буде дуже складно", - заявив Меттіс.

"Люди питають, а чи не сказився Путін, чи він втратив глузд? На мою ж думку проблема не лише у Путіні, а у Росії взагалі. Кажуть, що щойно піде Путін, стане краще. Думаю, це мрії", - відзначав він.

Також в ході свого виступу в The Heritage Foundation, Меттіс заявляв, що "Путін лягає спати, знаючи, що він може порушити всі правила, а Захід все одно буде намагатися грати за правилами. Це дуже небезпечна дихотомія".

"Росія не вважає сусідство з демократичними країнами позитивом. Вона хоче гарантувати безпеку для себе, сіючи нестабільність навколо", - говорив Меттіс.

На його думку, в майбутньому Росії може загрожувати розпад.

Меттіс з 2010-го по 2013-й очолював Центральне командування США, посідав провідні позиції у збройних силах США та очолював першу дивізію морської піхоти США в Іраку.  Він прослужив у збройних силах США 34-и роки і має статус живої легенди серед американських військових. 

Наші інтереси: 

Гарні новини для України. Трамп збирає команду прихильників України. Він обвів РФ навколо пальця.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
США
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Дуже цікаво спостерігати як Трамп збирає команду. Оточення Трампа нагадує лігу видатних джентельменів з однойменного фільму.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Коментарі

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Дуже цікаво спостерігати як Трамп збирає команду. Оточення Трампа нагадує лігу видатних джентельменів з однойменного фільму.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудова кандидатура для Пентагону!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!