Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна почала пошук нафти і газу на шельфі Чорного моря

17 листопада в Одесі відбувся відхід в рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна "Іскатель", яке буде проводити роботи з пошуку нафти і газу на шельфі Чорного моря. Південний регіон України найменш вивчений і один із перспективних, шельф Чорного моря освоєний на 4%.

16111704.jpg

Фото: galfinance.info

Про це повідомляє прес-служба Державної служби геології та надр.

"Рейсове завдання передбачає виконання пошуково-детальних нафтогазопошукових сейсморозвідувальних і геохімічних робіт в межах Кілійсько-Зміїного уступу і Криловського прогину, район робіт - Північно-західний шельф Чорного моря", - йдеться у повідомленні.

У Держгеонадра повідомили, що судно "Іскатель" після трьохрічної перерви розпочало морські геолого-геофізичні дослідження.

"Іскатель" є унікальним судном для виконання сейсморозвідувальних робіт як звичайної середньо частотної модифікації, так і високо роздільної.

У 2015 році відновлено фінансування морських робіт, і після трьох років сухого відстою, здійснені поточний ремонт і докове обстеження.

Південний регіон України найменш вивчений і один із перспективних, шельф Чорного моря освоєний на 4%.

У планах "Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства" на ділянці площею 6770 км2, яка в адміністративному відношенні примикає до південної частини Одеської області, за напрямком нафта і газ провести комплексні геофізичні і геохімічні дослідження з ціллю виявлення і підготовки до пошуково-розвідувального буріння перспективних на ВВ об’єктів.

У рамках об’єкту відпрацювання 7000 км профільних робіт сейсморозвідки і 2160 станцій геохімічних спостережень. Цим рейсом розпочинаємо морський етап масштабних робіт.

 

Наші інтереси: 

Важливо. Шельф Чорного моря освоєний на 4%. Може, це буде клондайком для України :-)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цікаво,що Україна (тобто ми з вами) розвідує і знаходить копалини,потім освоює їх видобування.А згодом з'являються липкі руки та фокусник суддя...і а-оп і родовище вже у кишені якогось "бізнесмена".

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цікаво,що Україна (тобто ми з вами) розвідує і знаходить копалини,потім освоює їх видобування.А згодом з'являються липкі руки та фокусник суддя...і а-оп і родовище вже у кишені якогось "бізнесмена".

Вірю в те, що розумію.