Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Євросоюз загнеться, як загнувся СРСР. Україні не варто лізти в це ярмо, - Віктор Суворов

Відомий письменник, колишній радянський розвідник Віктор Суворов (Володимир Різун) вважає, що у Євросоюзу немає майбутнього через жахливу бюрократію, яка паралізує будь-яку ініціативу. Як громадянин Великобританії він підтримав вихід країни з ЄС на референдумі для того, щоб позбавити країну впливу "комісарів в Брюсселі", яких ніхто не обирав і які штампують незрозумілі закони.

Про це він сказав в інтерв'ю для видання Апостроф.

Віктор Суворов закликав українців не прагнути до членства в Євросоюзі, а піднімати країну без сторонньої допомоги, як це зробила Західна Німеччина після війни.

Він наводить приклад Греції, яка славилася своїми оливковими гаями, що росли тисячі років. Оливкова олія була для Греції пріоритетом номер один. Номером два було суднобудування.

"Приходить Європа і диктує свої умови: за вирубку оливкових гаїв ми платимо стільки-то грошей. І люди вирубують гаї. А щоб знизити конкуренцію, європейці заборонили Греції кораблебудування, - каже Суворов. - І Греція зараз банкрут. Просить гроші у Європи, а європейці ненавидять греків за те, що вони жебракують. Ось що накоїли бюрократи в Брюсселі!"

Британія хоче, щоб економіка була під контролем національних парламентів, які звітують перед народом.

"Хай буде вільний простір для переміщення людей і капіталів. Але комісари, які будуть диктувати людям свої умови, нам не потрібні. Народ Британії не проти європейського об'єднання. Народ Британії проти безглуздих законів, які регулюють, який сорт яблук потрібно мати, яка кривизна бананів повинна бути і які болота слід осушувати", - каже Суворов. 

Він розповів про те те, як болгари розчарувалися в ЄС: "У мене багато друзів в Болгарії. Десять років тому Болгарія вступила в Євросоюз. Там зараз народ відчуває жорстоке розчарування. Приїхали багатенькі хлопці із західних країн. Вони скупили задешево всі підприємства, а потім їх закрили, щоб не було конкуренції. І ці заводи стоять. Україні слід прагнути до Європи, щоб мати вільне переміщення капіталів і людей. Щоб люди могли спокійно поїхати в Рим чи в Париж. Однак, під ярмо брюссельської бюрократії лізти не варто".

Суворов застеріг Україну не вступати до ЄС: "Радянським Союзом керували комісари, яких ніхто не обирав. І Європою теж керують комісари, яких ніхто не обирав. Радянський союз загнувся через те, що в ньому була планова економіка. І Євросоюз загнеться через те, що тут планова економіка. Україна вийшла з Радянського союзу і рветься зараз під контроль євробюрократів. Навіщо?"

Він вважає, що майбутнього у Євросоюзу немає: "Успішні люди звідси тікають. Якщо у людини є якась хороша ідея, вона їде до Каліфорнії. Це найвільніша економічна зона Сполучених Штатів. Тому що бюрократія душить ініціативу. Абсолютно безвідповідальні і непотрібні закони, які вони вводять, гальмують розвиток країн". 

Величезна кількість законів ЄС суперечать один одному.

"Одного разу усім мешканцям Великобританії прийшов лист про те, що газова плита повинна відповідати певним європейським стандартам, - розповідає Віктор Суворов. - Заплатіть 500 фунтів - і ми вам переробимо. Так вирішили в Брюсселі. І вся Британія заплатила по 500 фунтів за переробку газових плит. Минуло три роки і нам сказали, що потрібно заплатити ще 300 фунтів, тому що в попередньому законі були допущені якісь помилки. Вони їх допустили, а платити повинні ми! І тоді народ Британії сказав - не треба!"

Він вважає, що Україна - це велика країна. Її можна зробити найпотужнішою країною Європи, принаймні, настільки ж потужною, як Великобританія, Франція і Німеччина.

"Все залежить від українського народу. На чужого дядю нам розраховувати ні в якому разі не можна. Нами зневажають, нам ставлять якісь умови - ми вас приймемо, ми вас не приймемо... Та забити на все це! Давайте згадаємо Західну Німеччину після війни. Зруйнована, принижена, розграбована країна. Мільйони загиблих мужиків, мільйони калік. Товариш Сталін ще мільйони мужиків в полоні протримав. І на її території перебували окупаційні війська - США, Британії та Франції. Але ця країна без будь-якого Євросоюзу сама встала на ноги і стала європейською наддержавою".

Він вважає, що євробюрократи бояться Україну і будуть робити все для того, щоб зупинити її розвиток. 

Наші інтереси: 

Нікому не довіряти, покладатися на власні сили і виріти у неможливе - такими мають бути принципи керівників держави, яких у нас немає.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
ЄС
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Дякуємо Нідерландам, котрі заблокували угоду про політичну асоціацію України і ЄС.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Дякуємо Нідерландам, котрі заблокували угоду про політичну асоціацію України і ЄС.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)