Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Петро Олар: Україна і Литва пам’ятають спільне походження

Спецтема:

Український кінорежисер Петро Олар переїхав на постійне проживання у Литву для розвитку спільного інформаційного простору майбутньої Співдружності Міжмор’я - повідомляє литовський портал “Новини Примор’я” (“Паюріо нау’єнос”).

160728petroolar.jpg

Петро Олар
Петро Олар

Оператор та ТБ режисер Петро Олар під час Литовського відродження працював в Останкінському ТБ у групі передачі "Взгляд", 23 серпня 1989 року він знімав з літака Балтійський Шлях.

13 січня 1991 року, коли Литва захистила свою державу під час наїзду танками на людей у Вільнюсі, після краху демократичного шляху розвитку Росії, залишив Москву та 10 років працював у Ватикані на ТБ, супроводжував папу Римського Івана Павла ІІ в його подорожах, а після його смерті у 2005 році  - повернувся до життя в Україну.

Під час Українського повстання за Свободу та захист своєї Незалежності, Петро постійно їздив з допомогою на фронт, співпрацював з волонтерами, і разом з дружиною Анною постійно віз допомогу з Литви до бійців.

Петро Олар вже 4-ий рік співпрацює з Литвою, а зараз переїхав на постійне життя до Литви, де організує інформаційний простір для народів ВКЛ - Литви, України, Польщі та у перспективі - Білорусії, розвиває інтернетне ТБ "Міжмор'я TV-7" та портал "Народний Оглядач" ar25.org.

Огляд підготував Юозас Валюшайтіс.

Наші інтереси: 

Треба знати про наших друзів і поширювати інформацію про їхні добрі справи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи