Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Гібридна війна формує козацьку націю – 24-і збори акціонерів стартапу Intermarium.online

26 червня 2016 в Києві відбулися 24-і щоквартальні збори засновників Вільної Української держави і стартапу Intermarium.online. З програмною промовою виступив футуролог Ігор Каганець.

160626igorkaganec-2.jpg

Ігор Каганець: Якщо стирається грань між війною і миром, то в суспільстві стирається грань між цивільними і військовими
Ігор Каганець: Якщо стирається грань між війною і миром, то в суспільстві стирається грань між цивільними і військовими

 

Радіймо, арії! Щиро вітаю учасників нашого зібрання і всіх, хто спостерігає за нами дистанційно! Як не дивно, але теперішня війна не лише відкриває нові можливості і виступає прискорювачем подій. Вона формує принципову нову – постіндустріальну соціальну структуру. 

Нове коло гібридної війни

Гібридна війна основується на тому ж самому принципі, що й хуцпа, тобто супернахабна брехня. Її сенс у тому, щоб раптово ошелешити об’єкт нападу і, «не маючи нічого, заволодіти всім». Це спосіб, за допомогою якого слабкий може перемогти сильного. Але що робити, якщо не вдалося перемогти з першого удару? Тоді треба негайно втікати від розлюченого противника, бо будуть бити, і можливо ногами.

У відносинах між народами відбувається приблизно те ж саме, тільки значно повільніше. Москва готувала свій удар по Україні понад 20 років. Проте вже влітку 2014 року стало зрозуміло, що українців нахрапом не візьмеш. Тому в 2015 році Москва почала друге коло гібридної війни з атаки на українську мову – головного консолідуючого чинника народу. Проте брехня двічі не працює.

Війна проти народу

Сенс гібридної війни в тому, що вона ведеться не проти держави чи армії, а проти всього народу. Її проявами є обстріли мирного населення, теракти, епідемії, корупція влади та її бездіяльність, саботаж, економічне знекровлення, вивезення капіталів, несправедливі ціни і тарифи, екологічне забруднення, деморалізація, брехня, просування російської мови, алкоголю та тютюну, продаж неякісної їжі тощо. Тобто в ролі інструментарію гібридної війни виступає все, що ослаблює народ.   

У 2016 році стало зрозуміло, що українці витримали перший удар,  усвідомили характер загрози і починають перехоплювати ініціативу. Відтепер все, що ослаблює український народ і руйнує його природне середовище, розглядається як прояв гібридної війни. Засмічення території. Шкідливі забудови. Російська мова в державних установах і ЗМІ. Безглузді економічні і політичні рішення. Корупція. Несправедливі тарифи, ціни і податки. Несправедливий суд. Бездіяльність правоохоронних органів. Саботаж розвитку територіальної оборони.

Відтепер тупість і некомпетентність керівництва не є виправданням. На новому етапі гібридної війни всі шкідливі дії автоматично розглядаються як діяльність ворожої агентури, зрада і мародерство у воєнний час.    

Корисна антитеза

Відтак з 2016 року гібридна війна Московії проти України виступає в ролі антитези, яка сприяє швидшому і глибшому розгортанню української тези. Тож треба зробити так, що ця війна нас не ослаблювала, а посилювала.

З одного боку, атаки гібридної війни спрямовані на наші слабкі місця. Відтак Росія виступає в ролі безкоштовного тестувальника, який виявляє проблеми України і привертає до них нашу увагу.

З другого боку, для ефективного протистояння гібридній агресії потрібна інша соціальна організація. В ідеалі, нам потрібна така організація суспільства, яка робила б його невразливим щодо гібридної війни. Якою має бути ця нова організація?

Постіндустріальна екомережа демосів

Ми вже знаємо, що нинішня війна є гострим проявом загальної кризи переходу людства від індустріальної до постіндустріальної формації. Тому нова суспільна організація повинна мати постіндустріальний характер. Її фундаментальна особливість полягає в тому, що вона є ієрархічною екомережею вільних громад (демосів), в яких усі знають всіх. Ця особливість не залишає щілин для соціальних паразитів. Тому постіндустріальний перехід водночас буде антипаразитичним перетворенням суспільства і звільненням людини від прихованого чи відвертого визискування.  

В умовах гібридної війни особисті знайомства членів демосу і довіра один до одного виконують додаткову функцію: вони дозволяють ефективно протистояти ворожій агентурі, диверсантам, терористам. В умовах, коли кожна незнайома людина може  виявитися ворогом, демоси перетворюються на групи довіри, а довіра є основою ефективної взаємодії.

Народ-армія, або козацька нація

Гібридна війна стирає різницю між миром і війною. Відповідно, необхідність ведення гібридної війни стирає різницю між цивільними і військовими. Все суспільство перетворюється на армію, спроможну вести війну на всіх рівнях – від світоглядного та інформаційного до економічного і силового. Нація такого типу називається козацькою, адже козак – це вільна, шляхетна, озброєна людина.

Вільна – діє згідно з власною волею, а не під примусом. У наш час вільні люди називаються волонтерами і добровольцями.

Шляхетна – ставить перед собою вищі цілі.

Озброєна – володіє необхідним інструментарієм для виконання своєї функції: від вогнепальної зброї до комп’ютерів.

5 обов’язкових ролей

Для діяльності на всіх рівнях гібридної війни, демоси мають 5 обов’язкових виборних посад:

  • голова (організаційно-політичний блок);
  • радник (науково-освітній блок);
  • скарбник (господарсько-економічний блок);
  • суддя (правовий блок);
  • захисник (військовий блок).

Кожен з цих напрямків потребує спеціалізованої освітньої і навчальної роботи. Тому треба створювати відповідні дослідницькі й навчальні заклади, а також спеціалізовані сайти та медіа (газети, журнали, радіо і телеканали).    

Система статусів

Спілкування стає ефективнішим при наявності чіткої системи статусів. Окрім ролей у демосах, важливо знати ієрархічних рівень цих демосів. Використовуємо традиційну систему: рій, сотня, полк, кіш. Тому, наприклад, якщо людина називає себе «ройовим скарбником» чи «полковим суддею», то це дає доволі точне уявлення про її рівень і можливості.  

Інтернет-сервіс Intermarium.online

Формування нового суспільства полягає у виконанні узгодженої системи простих правил. Для їх реалізації потрібні лише знання і бажання. Проте для полегшення і прискорення роботи необхідно створити інформаційний інструментарій. Його розробкою займається стартап Intermarium.online, заснований прихильниками сайту «Народний Оглядач».

Розроблюваний соціально-організаційний софт орієнтований на структурування активної частини українського населення. Він також може бути цікавим для інших народів Міжмор’я.

Для людей, які не входять до організацій, інтернет-сервіс допоможе знайти однодумців і об’єднатися у три типи демосів – територіальні, ділові й за інтересами.

Для вже існуючих організацій Intermarium.online створить стандартний інтерфейс взаємодії з іншими організаціями за допомогою згаданих вище ролей і статусів.      

Людина-армія

Гібридна війна починається без оголошення. Відповідно, кожна шляхетна людина починає захищати свій народ без вказівки згори. Вона це робить тоді, коли вважає за потрібне, і тими методами, які вважає доцільними. Відтак ми починаємо творити постіндустріальне суспільство, не чекаючи зовнішньої команди.  

Intermarium.institute – Інститут Міжмор’я

Творення нової системи починається з наукових досліджень, систематизації знань і чіткого формулювання ідеології перетворень. Для цього ми створюємо Центр постіндустріальних досліджень Intermarium.institute. Ми його формуємо як перший демос екомережі.  

Мета: Заснування постіндустріальної Української держави-громади у братній сім’ї народів Міжмор’я.

Напрямки діяльності Інституту:

1. Моніторинг україномовних і англомовних джерел щодо світових постіндустріальних тенденцій, проведення власних досліджень, публікація новин, аналітичних оглядів і авторських статей на сайті Інституту.

2.  Популяризація досліджень за допомогою власного інтернет-радіо «Радіо Нова Європа» і щомісячного паперового огляду «Нова Європа».

3. Формування організації прихильників постіндустріального Міжмор’я у вигляді ієрархічної соціальної мережі демосів на платформі власного програмного продукту Intermarium.online.

Постіндустріальне телебачення Intermarium.TV

Для кращого знайомства членів нової громади розвиваємо постіндустріальне телебачення. Його сенс у тому, що люди дистанційно спілкуються між собою, записують його на відео і роблять змістовний відеопродукт, корисний для інших членів мережі. 

Постіндустріальний туризм Intermarium.tours

Після дистанційного знайомства дуже корисний особистий контакт. Він досягається за допомогою постіндустріального туризму. Його сенс в тому, що тури розробляються за активної участі як самих туристів, так і приймаючих демосів.  

Ось те, що ми зараз робимо. Щиро дякую всім нашим прихильникам, які підтримують нашу справу роботою і грошима!

Радіймо, друзі! І хай з нами зрадіє променистий Всесвіт і його добрий Творець!

 

 


Незабаром буде опубліковано відеозвіт про збори з виступами учасників. Починаємо з відео виступу Ігора Каганця:

Читайте і дивіться: 

Наші інтереси: 

Починаємо реформування українського суспільства: аморфний етнос добровольців і волонтерів має перетворитися на структуровану націю козаків - арійську націю постіндустріальної ери.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Система статусів

Спілкування стає ефективнішим при наявності чіткої системи статусів. Окрім ролей у демосах, важливо знати ієрархічних рівень членів цих демосів.
в останньому реченні мабуть помилка.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Коментарі

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Система статусів

Спілкування стає ефективнішим при наявності чіткої системи статусів. Окрім ролей у демосах, важливо знати ієрархічних рівень членів цих демосів.
в останньому реченні мабуть помилка.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую. Уточнив це речення.

Світ Зелений каже:
Система статусів
Спілкування стає ефективнішим при наявності чіткої системи статусів. Окрім ролей у демосах, важливо знати ієрархічних рівень членів цих демосів.
в останньому реченні мабуть помилка.

Все, що робиться з власної волі, – добро!