Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Володимир Буковський: «Політкоректність гірша за марксизм»

Спецтема:

«… Ми маємо справу з серйозною загрозою, яка під вивіскою політичної коректності намагається зруйнувати наше суспільство. Чим меншостям гірше, тим краще їхнім лідерам: буде що захищати. Але їхнє завдання – знищити наше суспільство, і це гірше за будь-який марксизм».


ПОЛІТКОРЕКТНІСТЬ як міжнародне явище почалася з 1990-х, але як рух вона існувала й раніше. Я вперше з нею зіштовхнувся в 1983-му чи 1984 році. Я йшов до своєї лабораторії (Буковський – нейрофізіолог, – ред.), а назустріч сходами спускалися дві дівчини. Я притримав для них двері. Вони подивилися на мене з презирством і сказали: «Чоловіча шовіністична свиня». Я нічого не зрозумів і дуже здивувався. Розповів колегам, вони стали сміятися: «Так це з університету Берклі. Звідти йдуть усі ліворадикальні рухи. Це якась нова мода – феміністки; вони говорять, що коли ми, чоловіки, поводимося з жінкою як із жінкою, ми її цим принижуємо».

Феміністки вчать, що "жінка" – це соціальна концепція. Мовляв, якби чоловіки трималися з жінками як із чоловіками, жінки б і стали чоловіками: жінок із них робить наше поводження щодо них, жінка – жертва чоловічих стереотипів. Ця концепція, народившись у Берклі, разюче швидко поширилася по всьому світові. В 1984-му році ми над нею сміялися – за 10 років вона захопила увесь світ. Всі університети відкрили відділення «гендерних досліджень». Як на мене, так у відносинах статей за мільйон років нічого не змінилося, але ці псевдонауки про чоловічі гріхи розплодились жахливо: не так ми на жінок дивимось і не так із ними поводимося.

І почався чистий Оруелл: не можна, мовляв, звертатись до жінки "міс" або "місіс", тому що це визначення жінки через її подружній статус. Вводиться неможливе для англійської мови "міз". Вони ввесь час вигадують нові слова, і якщо ти не говориш як велено, ти – чоловіча шовіністична свиня, або фашист. Навіть Біблію переписують так, щоб Бог був у жіночому роді.

Я-бо в радянських психушках звик до суспільства божевільних. Але погано те, що американське суспільство будь-яке абсурдне нововведення відразу робить ледь не загальнообов'язковим. У Штатах, втім, як і в Європі, населення поводиться неймовірно конформістськи. Усе, що тобі впарюють, слід сприймати як норму. Щоб бути успішним, треба бути конформістом. І от американські шаблони поширюються всюди як непорушні правила, відбиваючись навіть на законодавстві.

Феміністичні рухи заявили, що чоловіки – "сексисти", дивляться на жінок винятково як на сексуальні об'єкти, і, отже, все, що має відношення до статі, має бути вилучене зі щоденного спілкування чоловіка та жінки. Флірт оголосили агресією та прагненням поневолити жінку. Зараз у США роботодавець не сміє розмовляти зі своєю співробітницею наодинці – має бути присутній хоча б один свідок, інакше того можуть звинуватити в сексуальних домаганнях, а це означає загибель кар'єри та втрату статусу в суспільстві.

Точно так само свої вимоги почали висувати й різноманітні меншини – гомосексуалісти, темношкірі, сектанти і т.п. З'явилися закони про "hate speech" – "мову ненависті", щось до жаху подібне на 70 статтю радянського Кримінального кодексу, за якою мене судили. "Мовою ненависті" оголосили будь-яке згадування про расові розбіжності або сексуальні схильності. Ви не маєте права визнавати очевидні факти. Якщо ви їх згадуєте публічно, – це злочин.

Це призвело до такої цензури, що в наші дні Шекспір жити б не міг. Так, половину його п'єс уже й не ставлять: "Венеціанський купець" - антисемітизм, "Отелло" - расизм, "Приборкання норовливої" - сексизм... Одна вчителька в Лондоні відмовилася вести свій клас на "Ромео і Джульєтту", назвавши спектакль "огидним гетеросексуальним видовищем".

Активісти, які нібито захищають права меншин – гомосексуальні й феміністичні організації – насправді про меншості не піклуються. Вони, як свого часу Ленін – робітників, використовують їх як інструмент тиску й контролю над суспільством, і завдають їм більшої шкоди, ніж усім іншим.

У Штатах дружина мого товариша 7 років тому заснувала рух "Жінки Америки проти фемінізму". Починала вона з декількома подругами, а тепер у їхнього журналу тираж – 2 мільйони. Жінки розуміють, що фемінізм їм ворожий, що він руйнує їхнє життя, що він не дає їм обирати те, що хочеться їм, а те, що їм нав'язують різні активістки.

Коротше кажучи, ми маємо справу з серйозною загрозою, яка під вивіскою політичної коректності намагається зруйнувати наше суспільство. Чим меншостям гірше, тим краще їхнім лідерам: буде що захищати. Але їхнє завдання – знищити наше суспільство, і це гірше за будь-який марксизм.

Біографічна довідка:

Володимир Костянтинович Буковський (народився 30.12.1942 р. в місті Белебей Башкирської АРСР) – письменник, політичний та громадський діяч, учений-нейрофізіолог. Один із засновників дисидентського руху в СРСР.

  • 1960 р. – разом із Юрієм Ґаланськовим, Едуардом Кузнєцовим організує регулярні зібрання молоді біля пам’ятника Маяковському в центрі Москви.
  • 1963–1965 рр. – перший арешт за спробу розмножити фотоспособом книжки югославського інакодумця Мілована Джиласа, примусове лікування в Ленінградській спецпсихлікарні, де він познайомився з опальним генералом Петром Григоренком.
  • 1965–1966 рр. – другий арешт за підготовку мітингу на захист Андрія Сінявського та Юлія Даніеля, насильна госпіталізація.
  • 1967–1970 рр. – третій арешт за організацію демонстрації протесту проти арешту Олександра Ґінзбурґа, Юрія Ґаланскова, три роки таборів.
  • 1971 р. – четвертий арешт, вирок – сім років. У пермських політичних таборах у співавторстві із Семеном Глузманом пише «Посібник з психіатрії для інакодумців». У 1974-му як «злісного порушника режиму» його повертають до тюрми.
  • Грудень 1976 р. – В. Буковського обміняли на лідера Комуністичної партії Чилі Луїса Корвалана.
  • Після висилки з СРСР Буковський поселився у Великій Британії, закінчив Кембриджський університет. Брав участь у створенні міжнародної антикомуністичної організації «Інтернаціонал опору», був обраний її президентом.
  • 2007 р. – висувався кандидатом у президенти Росії на виборах 2008 року, але не був зареєстрований ЦВК.
  • 2008 р. – брав участь в організації російського Об’єднаного демократичного руху «Солідарність».
  • 2009 р. – увійшов до складу керівного органу руху – Бюро федеральної політради «Солідарності».
  • 2010 р. – підписав звернення російської опозиції до громадян Росії «Путін має піти» (підпис № 2).
  • 2011 р. – подав позов до лондонського суду з вимогою заборонити виїзд Михайла Ґорбачова з Великої Британії з метою його подальшого судового переслідування за звинуваченням у злочинах, скоєних ним на посаді генсека КПРС у Баку, Тбілісі та Вільнюсі.
  • У 2014 році МЗС Росії відмовив В. Буковському в російському громадянстві.

Джерело:

Проти ліберастичних фальсифікацій України // Збірник статей та матеріалів

Наші інтереси: 

Знати все про політичні теорії та рухи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ірина Новиченко.
0
Ще не підтримано

Дуже дякую за цей важливий матеріал. Справді, сучасні феміністки вражають своєю ненавистю до чоловіків.
Проте, як казали давні римляни, хай буде вислухана і друга сторона. Як жінка я часто зустрічаюся з проявами чоловічого шовінізму. Навіть мій син надто полюбляє вживати фразу "Мовчи, жінко!". Так проявляється чоловіча зневага до жінки, до її розумових здібностей і потенцій. Перед розумною жінкою постає серйозна дилема: реагувати на такі випади агресивно чи проявляти м'яку силу. Феміністки обирають агресію і тому уподібнюються до тих самих шовіністів, яких вони люто засуджують.

Коментарі

Зображення користувача Ірина Новиченко.
0
Ще не підтримано

Дуже дякую за цей важливий матеріал. Справді, сучасні феміністки вражають своєю ненавистю до чоловіків.
Проте, як казали давні римляни, хай буде вислухана і друга сторона. Як жінка я часто зустрічаюся з проявами чоловічого шовінізму. Навіть мій син надто полюбляє вживати фразу "Мовчи, жінко!". Так проявляється чоловіча зневага до жінки, до її розумових здібностей і потенцій. Перед розумною жінкою постає серйозна дилема: реагувати на такі випади агресивно чи проявляти м'яку силу. Феміністки обирають агресію і тому уподібнюються до тих самих шовіністів, яких вони люто засуджують.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Як чоловічий, так і жіночий, шовінізм має різне підгрунтя. Від банального безкультур'я і поганого виховання до чисто особистих причин зневаги чи ненависті до особи протилежної статі (відмова у взаємності, невдалий шлюб, прихований гомосексуалізм тощо).

Був такий жорстокий фільм двох французських феміністок - колишньої "порнокоролеви" Коралі і Вірджінії Депант (російська назва фільму "Трахни меня"), в якому дві молоді жінки Ману і Надін, які озлоблені на весь світ і готові мстити всім, хто трапиться на їхньому шляху, з садистською насолодою вбивають чоловіків...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Кінокартина була знята за однойменним дебютним романом Вірджинії Депант «Baise - Moi», який вийшов у Франції в 1993 році і відразу ж став популярним. Роман викликав багато галасу в суспільстві і приніс успіх автору, в короткий термін розійшовшись тиражем в 40 000 примірників.

Прем'єра фільму відбулася 28 червня 2000 року.

Весь сюжет фільму "Трахни меня" складається з численних сцен грубого сексуального насильства. Основа фільму - протест проти сприйняття жінки як сексуального об'єкта. Ідея фемінізму, доведена до логічного завершення.

Фільм був вилучений з прокату у Франції, Канаді, Австралії та з купюрами випущений у Великобританії і Японії. На теренах України фільм з'явився у вигляді "піратської" копії і продавався на дисках.

Кінокритиками фільм був сприйнятий неоднозначно і вважається порнографічним і занадто жорстоким. У деяких країнах фільм повністю заборонений до показу, поширенню і продажу. Навіть у ліберальній Франції сцени відвертого сексу і насильства привернули увагу цензури, і фільму була присвоєна категорія «Х».

Точки зору рецензентів фільму:

"Борьба за равноправие — это хорошо, борьба с чертовой, всем опостылевшей политкорректностью, пожалуй, ещё лучше, но борьба ради самой борьбы, революция во имя идеи самой революции, без взаимосменяемости всплесков гражданской активности и тотального суицидального покоя, бесконечное насилие ради насилия есть не более чем блажью сытой, разжиревшей и разжижженной в собственной судьбоносности буржуазии, тем более во Франции девяностых годов и начала нулевых, до буквалистского начала процесса растворения и экспансии бывших колонизируемых, преимущественно не знающих не то что Дюма и де Сада, но даже толком не освоивших вокабуляр новой родины".

"Ничего беспрецедентного здесь нет. Одно разочарование. Очередной феминистический вскрик на тему жесткости мужчин, на тему выдуманной угнетенности женщин, на тему секса, на тему возрастающей тупости и склонности к низменным вещам, подобным деньгам, наслаждению и бездумности существования".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Дякую.Володимире і Буковському і Вам Мені не подобається що жінки курять.На щастя мої сини не курять .з жінками коректні.

Зображення користувача Ірина Новиченко.
0
Ще не підтримано

Ми торкнулися дуже важливої і дуже болючої теми. Можна і хочеться говорити і писати з цього приводу безкінечно багато. А вихід із кола взаємної ненависті добре відомий - любити ближнього свого, як самого себе, прощати і просити прощення за свої негативні вчинки та емоції.
Це може бути дуже складно зробити, бо до власного негативу часто додається негативний тягар роду по жіночій чи чоловічій лінії, а інколи можна несвідомо включитися у родову битву статей, яка триває вже не одне покоління.
До того ж іще варто згадати пораду Конфуція - віддавати за зло по справедливості. Я маю на увазі закон бумеранга.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Я можу зрозуміти персональний негатив: конкретної жінки до конкретного чоловіка, чи навпаки, конкретного чоловіка до конкретної жінки. Але переносити цей власний негатив на всіх представників протилежної статі - це вже або психічна хвороба особи, або спеціальна психологічна операція по руйнуванню суспільства. Я схиляюся до другого...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ірина Новиченко.
0
Ще не підтримано

Є спеціальні психологічні техніки і прийоми, які допомагають, по-перше, побачити родову динаміку у ставленні до протилежної статі, визначити, чи відчуває людина лише персональну ненависть чи мстить іще й за батька чи матір тощо. По-друге, ці методики дають змогу доволі швидко й ефективно позбутися від негативу - і власного, і родового.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Це із тієї теми,коли застав дурня богу молитися,то він собі чоло розіб'є.

На нашому рівні буття,чоловіки і жінки це різного роду заряди,що при злитті дають розряд енергії,від якого народжується нове життя.Що народять феміністки.Штучне запліднення із невідомим набором генів.Планета клонів.

Ця політика про збочену рівність має неприродний присмак.Так само як і паради "пористих" у столиці країни де іде війна.

Вчора дивився другий тайм матчу Євро-16 між Францією і Румунією.Так ось,збірна Франції з футболу складається із чорношкірих гравців приблизно на 80 відсотків.Я побачив в їх очах,що вони грають не за Францію,а за гроші і славу.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

ВИ абсолютно правильно підмітили! Футбол давно перетворили на засіб заробляння грошей для власників футбольних клубів!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Славний парєнь! І сигарета - як захисна оболонка від шкідливого впливу політкоректности та іншої гомосятини.

Хай буде!