Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В США представили електричний навчальний літак

Американська компанія Aero Electric Aircraft представила повністю електричний навчальний літак Sun Flyer, призначений для початкової підготовки льотчиків цивільної авіації. Представлений прототип літака буде використовуватися для отримання сертифікату Федерального управління цивільної авіації США.

160603aeac-sunflyer.jpg

Електричний навчальний літак Sun Flyer (США)
Електричний навчальний літак Sun Flyer (США)

Літак оснащений літій-іонними акумуляторами, завдяки яким може перебувати в повітрі до трьох годин. У Sun Flyer також є сонячні панелі, що утворюють верхню площину його крила. Завдяки ним в польоті можна дозаряджати акумулятори. У режимі крейсерського польоту сонячні панелі забезпечують до 20% енергії, необхідної для електродвигуна.

Злітна маса двомісного навчального літака становить 1,2 тонни. Коли планується почати серійне виробництво нових електричних навчальних літаків, не уточнюється. На Sun Flyer вже почали надходити замовлення. Зокрема, 20 таких літаків замовив Спартанський коледж аеронавтики і технологій, що займається підготовкою пілотів - передає сайт cfts.org.ua. 

Наші інтереси: 

Легка авіація - це наше постіндустріальне майбутнє, це шлях до волі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи