Зображення користувача Анна Олар.
Анна Олар
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дякуємо місту Таураге (Литва) за пам'ять про Чорнобильську катастрофу

Весь березень у мерії міста проходила виставка фотографій майже 30-річної давності, присвячених Чорнобилю. Це було ініціативою мера Сігітаса Мічуліса, який разом з нами нагадав Литві про трагедію, яку приніс Чорнобиль в життя наших країн. (Публікується литовською мовою).

127720215923696575958815475864415190564280o.jpg

 Петро Олар розповідає про фотографії
Петро Олар розповідає про фотографії

Ne viena svečio paroda pristatyta Lietuvos Respublikos Seime, jo nuotraukos buvo eksponuojamos Tauragės viešojoje bibliotekoje, kituose Lietuvos miestuose. Tauragėje pristatytas ir jo kurtas filmas apie įvykius Ukrainoje.
Kaip teigė P.Olar, Tauragės rajono savivaldybėje eksponuojama paroda – specifinė. Beveik visose fotografijose užfiksuoti vaizdai be žmonių tarsi liudija, jog po didžiausios ekologinės katastrofos žmonijos istorijoje, Černobylyje nebeliko vietos žmogui. Įvykus avarijai, Černobylis visam pasauliui tapo skausmo, baimės, suluošintų gyvenimų ir mirties simboliu. Virto mirusiu miestu.
„Černobylio katastrofos padarinius patyrė kiekvienas. Globalioms katastrofoms neegzistuoja valstybių teritorijos, politinės santvarkos. Radiacija sunaikina visus ir viską. Būtina apie tai kalbėti, būtina kalbėti ir apie galimas šiandienines grėsmes, statant atomines elektrines, gyvenant pavojaus zonoje, kad visa tai nepasikartotų“, - teigė parodą apžiūrėjęs rajono meras Sigitas Mičiulis.
Ukrainiečio Petro Olar fotoparoda Tauragės rajono savivaldybės II aukšte bus eksponuojama iki balandžio mėnesio.

Наші інтереси: 

Atsimenam (Пам'ятаємо).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи