Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

80-річний українець змайстрував вітряк для опалення будинку

80-річний інженер Олег Корсунь власноруч виготовив вітрогенератор для опалення невеличкої хатинки на околиці Калуша. Вітроенергетична установка потужністю 3 кВт забезпечує обігрів двох кімнат, освітлення та роботу телевізора.

Як зазначає Олег Корсунь, до створення саморобного вітряка підштовхнув технічний інтерес та можливість економити електроенергію. «Завдяки Інтернету та власним знанням спроектував і самотужки зробив аксіальний трьохфазний генератор, - розповідає раціоналізатор. – Вітряк здійснює 250 обертів у хвилину».

Олег Корсунь змайстрував вітрогенератор з підручних матеріалів. Допомагали рідні, друзі та народні умільці з усієї України. 

Постійні вітри, відсутність забудов і відносна висота поселення над рівнем моря дають змогу Олегу Корсуню ефективно використовувати відновне джерело енергії. «У нас на Височанці роза вітрів і будинок трохи на горі, - пояснює господар. – Щоб зробити вітряк ефективнішим, треба будувати щоглу висотою 50 метрів – там постійні вітри». 

Ім’я калуського інженера Олега Корсуня неодноразово з’являлося на шпальтах науково-популярного журналу «Техніка молоді». Першим його власноруч виготовленим пристроєм був телевізор. У 1978 році винахідник спроектував і повністю виготовив машину, на якій взяв участь у всесоюзному автопробігу саморобних автомобілів у Москві. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Скільки це винахіднику коштувало?

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Скільки це винахіднику коштувало?

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Як багато розумних італановитих людей в Україні- дійсно в Україні (як говорять інаші і іноземні політики і експерти)величезний потенціал.Це вселяє надію.