Зображення користувача Зоріна Небокрай.
Зоріна Небокрай
  • Відвідувань: 19
  • Переглядів: 19

Про календар, астрологію і вплив часу (1 частина)

Історично доведено, що календар був винайдений для того, щоб передбачати точний час настання свят на честь того чи іншого бога. Іншими словами, календар мав релігійне призначення. Перші назви місяців в Стародавньому Шумері мали префікс ЕЗЕН. Це слово перекладається як «свято», а не як «місяць».

Ця стаття сформована за книгою З. Ситчина ”Армагеддон відкладається”. Суть подання в тому, щоб звернути увагу  як календарі вирішують всяку долю. Також на те, що всі сучасні астрологічні передбачення- це вилами по воді писати, адже нема ніяких спостережень.Такі собі, розвиток інтуїції і видумка. Можливо і це було потрібно для розвитку мислення, яке заклав бог Мардук. Читаймо..

                    Остання геологічна епоха, що отримала назву плейстоцен, почалася близько 2,5 мільйона років тому і закінчилася Великим потопом.
Саме в епоху плейстоцену в морських осадових породах була виявлена ​​циклічність з періодом близько 430000 років. Така періодичність узгоджується з астрономічною теорією кліматичних модуляцій, яка враховує коливання нахилу земної осі, прецесію (уповільнення руху по орбіті) і зміни ексцентриситету (форми еліптичної орбіти). Цей, а також відкритий пізніше цикл Бріскін майже збігаються з шумерським циклом тривалістю 432000 років, який приписувався впливу Нібіру: періодичне зближення і обурення орбіт викликало кліматичні зміни.

                     Шумерська система числення називається шістдесяткова, тобто з підставою шістдесят - на противагу числу 100 в метричній системі (в якій один метр дорівнює 100 сантиметрам). Серед переваг шістдесяткової системи була подільність її основи на дванадцять. Ця система заснована на поперемінному множенні шестірки і десятки: спочатку шість множимо на десять (6x10 = 60), потім знову на шість, щоб отримати 360 - число градусів у колі, яким до цих пір користується і геометрія, і астрономія. Множачи 360 на 10, отримаємо cap («правитель, пан»), або число 3600, яке записувалося у вигляді великого кола, і так далі.
                              Сар, або 3 600 земних років, - це період обертання Нібіру навколо Сонця, а для мешканців Нібіру - один рік. Шумери вважали, що на Нібіру дійсно жили розумні істоти, причому з'явилися вони там набагато раніше, ніж гомініди на Землі. На шумерській мові їх називали Ануннаками, що в буквальному перекладі означає «ті, хто спустився з небес на землю».
 Таким чином, одиницею божественного часу, тобто часу богів, був cap.
 В основі міфу про «божественні роки», схоже, лежать наукові факти.
Елемент часу присутній в древніх текстах, як в шумерських, так і в Біблії, не тільки у вигляді точки відліку - у слові «коли?». Процес створення світу прив'язаний до вимірювання часу, а вимір, в свою чергу, пов'язаний з рухом помітних небесних тіл.

                       Явище, що отримало назву прецесії рівнодень або просто прецесії, обумовлено тим, що Земля, зробивши один повний оберт навколо Сонця, не повертається в ту ж точку простору. Має місце дуже повільне відставання - на один градус (всього їх в колі 360) за 72 роки. Аннуак Енкі першим згрупував зірки в сузір'я і розділив небо, по якому Земля огинає Сонце, на 12 частин - згодом цей поділ назвали зодіакальним колом сузір'їв. Одна дванадцята частина кола займає 30 градусів небесної дуги, і тому відставання, або прецесійного зрушення, на один зодіакальний будинок відбувається за 2160 років (72x30), а тривалість повного зодіакального циклу складає 25920 років (2160x12).
                               Дається приблизне датування зодіакальних епох - згідно з розподілом на дванадцять рівних частин, а не астрономічними спостереженнями.
Філософів завжди цікавило питання, чи тече час в одному напрямку або його можна повернути назад? Насправді час зміщується назад, і саме в цьому полягає суть явища прецесії: затримка  обертання Землі по орбіті навколо Сонця , так що один раз в 2160 років під час весняного рівнодення схід Сонця спостерігається не в наступному домі Зодіаку, а в попередньому ... Отже, напрямок руху небесного часу - як ми його назвали - не збігається з напрямком земного часу (і часу інших планет). Його напрямок відповідає траєкторії Нібіру - за годинниковою стрілкою.
 По відношенню до Землі небесний час рухається назад, і тому в термінах зодіаку минуле є майбутнім.
                              Індійська традиція недвозначно пов'язує число 432000 з пережитими людством епохами, або юга. Кожна катур-юга («велика юга») була розділена на чотири юги, або епохи, послідовно зменшувана тривалість яких була кратна 432000 років:   четвертий вік (4x432 000 = 1728000 років), який називався Золотим Віком,  потім третій Століття Знань ( 3x432 000 = 1296000 років),  потім другий Століття Жертви (2x432 000 = 864000 років) і, нарешті, наша ера, Століття Розладів, яка триває всього 432000 років.

                                 Всього індійська традиція налічує десять епох - паралель з десятьма правителями шумерів до Великого потопу, які царювали протягом 4320 000 років.
Ще більші числа, в основі яких лежало число 432 000, були пов'язані в індуїстської традиції з Калпою, або «днем» бога Брахми. Він визначався як ера, що складається з дванадцяти мільйонів дева («божественних років»). Кожен божественний рік, у свою чергу, складався з 360 земних років. Таким чином, «день бога Брахми» дорівнював 4420 000 000 земних років - саме такою цифрою сучасна наука оцінює вік Сонячної системи.
                          Ця міфологія була принесена на індійський субконтинент аріями, мігрантами з берегів Каспійського моря. Вважають, що міграція аріїв мала місце в другому тисячолітті до нашої ери. Веди не були «твором людини», а вважалися складеними самими богами. З часом різні компоненти вед були змішані з вторинною по відношенню до них літературою (мантри, брахмани) були доповнені неведичними пуранами («древніми творами»).
                          Між формою, архітектурою та орієнтацією шумерських храмів і Стоунхенджа немає ніякої схожості, і, крім того, шумери не займалися обробкою каменю (в  рівнині між Тигром і Євфратом немає каменоломень). Спроектували і побудували Стоунхендж зовсім не шумери, і єдиний храм, який можна вважати винятком з цього правила, лише підтверджує зроблений висновок.
                       У такому випадку, хто ж - якщо це були не єгиптяни, фінікійці, і не греки і не шумери - прийшов на рівнину Солсбері, щоб спроектувати Стоунхендж і керувати його спорудою? Це місце в стародавньому ірландському фольклорі мало різні назви, але зводилися всі вони до одного і того ж - Brug Oengusa, або «Дім Оенгуса», сина головного бога докельтского пантеону, який прибув до Ірландії «з іншого світу». Цей головний бог носив ім'я АнДагда, «Добрий бог Ан».

Дивна річ - ім'я головного божества давнини збігається в таких не схожих одне на іншого місцях: в Шумері з його зиккуратом в Урук, присвяченому Є. АННА, в єгипетському Геліополісі, справжня назва якого було Анну, а також в далекій Ірландії ...
              У такому випадку, може бути, Стоунхендж створили не найдревніші люди, а давні боги? Поклоніння богам було тісно пов'язане з рухом небесних тіл.
Проте найсенсаційнішим припущенням стала гіпотеза про те, що Стоунхендж міг одночасно бути і місячної обсерваторією.
                              Таким чином, ритуали, свята, пости та інші обряди, пов'язані з поклонінням богам, були узгоджені з рухом небесних двійників цих богів. Поклоніння вимагало календаря; храми були обсерваторіями, а священики астрономами. Зиккурати представляли собою Храми Часу, де вимір часу об'єднувався з астрономією для формалізації культу.
Дізнатися подробиці допомагають шумерські тексти. У них стверджується - багаторазово і наполегливо - що в Месопотамії до Великого потопу існували Міста Богів і жили «напівбоги» (нащадки «дочок людських» і «богів» ануннаков), і вказується, що поклоніння богам здійснювалося в спеціальних місцях (ми називаємо їх «храмами»). Як можна зробити висновок з найдавніших текстів, це були Храми Часу.
                             Незважаючи на те що Адапа щодня відвідував храм Енкі, згідно шумерським текстам перший офіційно призначений жерцем - потім ця функція передавалася у спадщину від батька до сина - був ЕН.МЕДУР.АН.КІ, «жрець ME з Дуранкі», священного храму Ниппура. Боги «йому відкрили, як спостерігати за водою і маслом, таємницю Ану, Енліля і Енкі. Вони передали йому Божественну Табличку з таємницями Небес і Землі. Вони навчили його робити обчислення за допомогою цифр »- тобто повідомили йому знання з математики та астрономії і навчили мистецтву вимірювань, у тому числі вимірювань часу. В основі всіх цих наук лежала шістдесяткова система числення.
                               Для того щоб знайти пояснення всім цим фактам, слід звернути увагу на «божественного архітектора та зберігача секретів пірамід», бога, якого Гудеа називав Нінгішзидою. Це не хто інший, як єгипетський бог Техуті, якого ми називаємо Тот (син Енкі).
                        У «Текстах пірамід» про Тота говориться, що він «вивчає небеса, рахує зірки і вимірює землю»; він вважався винахідником науки і мистецтва, «тим, хто творить обчислення, що стосуються небес, зірок і Землі». В якості зберігача «часу і сезонів» він зображувався символом, в якому над його головою об'єднувалися сонячний диск і місячний серп. Ієрогліфічний значок Техуті зазвичай перекладається як «той, хто врівноважує». Генріх Бругс і Е. А. Уолліс Бадж  інтерпретували це таким чином: Тот був «богом рівноваги», а його зображення як «Пана Рівноваги» вказували на його зв'язок з моментами рівнодення, коли тривалість дня дорівнює тривалості ночі.

Греки ототожнювали Тота зі своїм богом Гермесом, якого вважали винахідником астрономії і астрології, арифметики і геометрії, медицини та ботаніки.
Рухаючись по слідах Тота, ми прийдемо до історій про календарі, а також таких загадок, як Стоунхендж.
Історія календаря - це історія геніального поєднання астрономії та математики. Це також історія конфліктів, релігійного завзяття і боротьби за владу.
Твердження, що календар був винайдений землеробами для своїх потреб, щоб знати, коли орати землю, а коли збирати врожай не витримує ніякої критики - як з точки зору логіки, так і з точки зору фактів. Хліборобам не потрібен формальний календар, щоб знати про зміну пір року, і землеробні співтовариства протягом багатьох поколінь примудрялися годувати себе без всякого календаря.

Історично доведено, що календар був винайдений для того, щоб передбачати точний час настання свят на честь того чи іншого бога. Іншими словами, календар мав релігійне призначення. Перші назви місяців в Стародавньому Шумері мали префікс ЕЗЕН. Це слово перекладається як «свято», а не як «місяць». Місяці - це періоди, коли проводилися свято Енліля, свято Нінурти і свята інших головних богів.
                       Те, що календар служив релігійним цілям, не повинно викликати подиву. Прикладом може служити звичайний хрестиянський календар, який як і раніше управляє плином нашого життя. Його головне свято і осередок - це Паска, святкування воскресіння Хреста - згідно Нового Заповіту - на третій день після розп'яття. Західні хрестияни святкують Паску в першу неділю після повного місяця, наступного за весняним рівноденням. Це створювало проблему для перших хрестиян в Стародавньому Римі, де був прийнятий сонячний календар з 365 днів, а тривалість місяців змінювалася і залежала від фаз місяця. У перші сторіччя хрестиянської ери Паска святкувалася за єврейським календарем. І коли римський імператор Костянтин прийняв хрестиянство  в 325 році, залежність від єврейського календаря зникла.
                    Історія римсько-хрестиянського календаря може служити також ілюстрацією деяких проблем, від не надто вдалого змішання сонячного і місячного календарів, в результаті чого знадобилися безперервні, ціле тисячоліття, реформи календаря. Реформований юліанський календар, свого часу названий на честь римського імператора Юлія Цезаря. У результаті тривалість року стала дорівнювати 365 дням, а кожен четвертий рік мав у своєму складі 366 днів. Однак такий календар не враховував додаткові 11 1/4 хвилини, які крім 365 днів і 6 годин, присутні в астрономічному року.
                     Сучасний християнський григоріанський календар був введений папою Григорієм XIII в 1582 році. Коли був прийнятий григоріанський календар, перший день весни, зафіксований Собором в Нікеї як 21 березня, пересунувся на десять днів назад, на 11 березня. Папа Григорій XIII виправив помилку дуже просто: він видав указ, щоб наступний за 4 жовтня 1582 день вважався 15 жовтня. В результаті цієї реформи був введений сучасний календар, іншим нововведенням якого появилось перенесення початку року на 1 січня.
                        В даний час дослідники єгипетського календаря згідні з тим, що сонячний календар з 360 + 5 днів не був першим календарем на Землі. Цей «цивільний», або мирський, календар був введений тільки після встановлення в Єгипті династичного правління, тобто після 3100 року до нашої ери. На думку Річарда Паркера, це сталося приблизно в 2800 році до нашої ери, і, можливо, при цьому «переслідувалися адміністративні та фіскальні цілі». На думку «Британської енциклопедії», стародавні єгиптяни спочатку користувалися місячним календарем. Р. А Паркер вважав, що цей календар «був таким же, як і у всіх стародавніх народів», тобто складався з дванадцяти місячних місяців і тринадцятого додаткового місяця, який не дозволяв зрушуватися порами року.
                             Цей перший календар, на думку Лок'єра, був прив'язаний до моментів рівнодення і мав відношення до найдавнішого храму в Геліополісі, орієнтація якого теж відповідала точкам рівнодення. Отже, коріння єгипетського календаря йдуть у додинастичного епоху, ще до появи цивілізації на території Єгипту, і це означає, що єгипетський календар винайшли НЕ єгиптяни. Цей висновок збігається з висновками, зробленими щодо появи Зодіаку в Єгипті, а також Зодіаку і календаря в Шумері: все це були вправні винаходи «богів».
                                Як зазначалося вище, у єгиптян був не один календар, а два. Основою першого, чиє походження йде корінням в доісторичні часи, був Місяць. Другий календар, введений через кілька століть після встановлення влади фараонів, був заснований на сонячному році тривалістю 365 днів. Всупереч думці, що новий «цивільний» календар був адміністративним нововведенням фараона, ми наважимося припустити, що і він, подібно до першого, був майстерним дітищем богів - різниця полягала лише в тому, що перший був винайдений Тотом, а другий Ра.
                         У попередніх своїх книгах я прийшов до висновку - на підставі численних свідчень, - що Птах і Ра відповідали богам Енкі і Мардуку (сину) месопотамського пантеону. Коли після Великого потопу Земля була поділена між Ануннаками, саме Енкі і його спадкоємцям дісталися африканські землі, а Един (біблійний Едем) залишився в руках Енліля і його нащадків. Бога Тота, який був братом Ра / Мардука, шумери називали Нінгішзіда.
Важливою і унікальною особливістю «цивільного» календаря був поділ місяців на «декани», тобто періоди по десять днів, кожен з яких починався геліакальним сходом певної зірки. Дана зірка (зображена у вигляді бога, що пливе в човні по небу), повинна була вказувати на останню годину ночі, а після закінчення десяти днів спостереження переносилися на іншу зірку.

Можна припустити, що введення календаря, в основі якого лежали десятиденні періоди, було навмисним актом Ра в його постійному конфлікті з Тотом. Обидва були синами Енкі, великого вченого ануннаків, і можна сміливо припустити, що більшу частину своїх знань вони отримали від батька. Виявлений археологами месопотамський текст підтверджує цю гіпотезу відносно Ра / Мардука. Текст починається зі скарг Мардука батькові на недолік знань в галузі медицини. На це Енкі відповідає, що йому більше нічого дати Мардуку і що він вже навчив його всьому, що знав сам. Однак в області медицини Мардук поступався братові: він не вмів воскрешати мертвих, а Тот вмів. Про це говорять як месопотамські, так і єгипетські джерела. З шумерських джерел нам відомо, що такими важливими для фараонів знаннями - умінням воскрешати мертвих - володів Енкі.
                                Один з епітетів Тота звучав як «Пан восьми», Можливо, цей епітет пов'язаний з умінням Тота визначити вісім фаз «зависання» Місяця - небесного тіла, з яким асоціювався бог Тот. Центром його «культу» був Гермополіс («місто Гермеса» по-грецьки), єгипетська назва якого, Хеменну, означає «вісім». Мардук, «Бог Сонця», асоціювався з числом десять.

У числовій ієрархії ануннаків Ану мав найвищий ранг, шістдесят. Ранг Енліля дорівнював п'ятдесяти, а Енкі - сорока. Мардук мав ранг, рівний десяти, і саме цією обставиною могло бути обумовлено поява «деканів». І дійсно, вавилонська версія міфу творіння приписує Мардуку винахід календаря, в якому рік складався з дванадцяти місяців, поділених на три частини.
           “Він рік розділив - накреслив малюнок: Дванадцять місяців зіркових розставив він по три.”   Це розбиття небес на тридцять шість частин - явна вказівка ​​на введення календаря з тридцятьма шістьма «деканами». У «Енума Еліша» цей поділ приписується Мардуку, тобто Ра. Оригінальний винахід мав аналог у Вавилоні - на землі, де прагнув утвердитися Мардук.
                      Незаперечним є той факт, що тридцять шість "деканів» були відсутні в першому єгипетському календарі. Більш давній календар був пов'язаний з Місяцем, а новий з Сонцем. У єгипетському пантеоні Тот був богом Місяця, а Ра - богом Сонця. Перенісши цю асоціацію на календар, ми приходимо до висновку, що перший єгипетський календар був складений Тотом, а другий був винаходом Ра.
                        Коли прийшов час - приблизно в 3100 році до нашої ери - поширити шумерський рівень цивілізації (царство під управлінням людей) на Єгипет,  Ра / Мардук, потерпілий невдачу в спробах зайняти чільне положення у Вавилоні, повернувся в Єгипет і вигнав Тота. Ми переконані, що саме Ра / Мардук - не заради зручності управління, а в якості свідомого заходу, спрямованого на знищення слідів правління Тота - провів реформу календаря.

В одному з фрагментів «Книги мертвих» розповідається про те, що Тот був стурбований взаємовідносинами «дітей богів», які билися один з одним, сперечалися, наживали ворогів і приносили один одному нещастя. Тот розгнівався, коли вони (його радники) «змішали роки і порушили хід місяців». Все це робилося, як стверджується в тексті, потай від нього.
                   Р. А. Паркер переконаний, що ця заміна сталася приблизно в 2800 році до нашої ери. Адольф Ерман називає більш точну дату: " Сприятлива можливість для цього представилася 19 липня 2776 до нашої ери, коли Сіріус, завершивши свій 1460-річний цикл, повернувся у вихідну позицію".
                      Слід зазначити, що 2 800 рік до нашої ери вважається загальновизнаною датою споруди Стоунхенджа I. Як підтверджують стародавні написи, календарі були винайдені «богами» Ануннакам для того, щоб вказати своїм шанувальникам цикли поклоніння, а боротьба за верховенство в кінцевому підсумку визначала, кому з них будуть поклонятися люди.     (Продовження слідує в частині 2,3)

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

То суфікси -есень, -ень у назві наших місяців січЕНЬ, берЕЗЕНЬ, квітЕНЬ, травЕНЬ, червЕНЬ, липЕНЬ, серпЕНЬ, верЕСЕНЬ, жовтЕНЬ, грудЕНЬ і мають пояснити, що наші предки "святкували" пору, коли сікло, квітло, буяло різнотрав'я, жали серпом збіжжя, жовкло листя і замерзала зорана на наступний рік земля на грудки? (іншим не знайшов відповідники).
Супер!
І про 21 березЕНЬ мені також сподобалося )). Виходить так, що народився я на новий рік! О, як! ))

Цитата:
Перші назви місяців в Стародавньому Шумері мали префікс ЕЗЕН. Це слово перекладається як «свято», а не як «місяць».

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

То суфікси -есень, -ень у назві наших місяців січЕНЬ, берЕЗЕНЬ, квітЕНЬ, травЕНЬ, червЕНЬ, липЕНЬ, серпЕНЬ, верЕСЕНЬ, жовтЕНЬ, грудЕНЬ і мають пояснити, що наші предки "святкували" пору, коли сікло, квітло, буяло різнотрав'я, жали серпом збіжжя, жовкло листя і замерзала зорана на наступний рік земля на грудки? (іншим не знайшов відповідники).
Супер!
І про 21 березЕНЬ мені також сподобалося )). Виходить так, що народився я на новий рік! О, як! ))

Цитата:
Перші назви місяців в Стародавньому Шумері мали префікс ЕЗЕН. Це слово перекладається як «свято», а не як «місяць».

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Хороша думка, Арсене!

Цитата:
То суфікси -есень, -ень у назві наших місяців січЕНЬ, берЕЗЕНЬ, квітЕНЬ, травЕНЬ, червЕНЬ, липЕНЬ, серпЕНЬ, верЕСЕНЬ, жовтЕНЬ, грудЕНЬ і мають пояснити, що наші предки "святкували" пору...

Дякую за підказку, що наші назви місяців вказують на шумерське походження і - берЕЗЕНЬ- гарно показує Свято. І тебе вітаю зі знаменним днем ))

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую за визнання, Зоріно!

О! Знайшов відповідник місяцю березЕНЬ!
Це свято розпускання/пробудження/воскресіння берези!!! Звідси і початок нового року - Воскресіння!

РаДію! )))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)