Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія загрожує європейській безпеці - заява країн Балтії

Агресія Російської Федерації в Україні кидає виклик безпеці на теренах Європи

Про це йдеться у заяві представників вісімки Північно-Балтійських країн (NB8) за результатами засідання щодо регіональної безпеки у Копенгагені.

"Російська агресія в Україні, а також поведінка РФ у регіоні загалом, включаючи нарощення військової могутності, кидає виклик європейській безпеці, в тому числі у країнах північного і балтійського регіону", - зазначається в документі

Міністри закордонних справ Данії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії та Швеції зазначили, що необхідно "зустріти ці виклики зі спільною солідарністю і співпрацею".

Вони наголосили, що повне впровадження усіма сторонами Мінських домовленостей при повазі до української територіальної цілісності та суверенітету на основі демократичних принципів має першочергове значення.

Крім того, NB8 висловила свою підтримку діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

"Міністри висловили глибоке занепокоєння нещодавнім загостренням насилля та переслідуванням спостерігачів місії ОБСЄ. Міністри наполегливо закликають усі сторони повною мірою дотримуватися угоди про припинення вогню та забезпечити безпеку та свободу пересування для спостерігачів ОБСЄ та інших міжнародних організацій у відповідності до їхнього мандату", - йдеться в заяві.

Разом з цим, міністри країн Балтії підтримали реформи, які відбуваються в Україні. "Українські реформи є надзвичайно важливими як для України, так і для ширшого регіону, а також для ЄС", - заявили вони.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи