Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

NASA розробляють проект колонізації Венери

NASA розпочинає роботу над новим масштабним проектом HAVOC (High Altitude Venus Operational Concept, "Концепція висотного розміщення на Венері").

У його рамках планується одномісячна експедиція на Венеру у складі чотирьох астронавтів.

Відомо, що атмосферний тиск на планеті перевищує земний у 90 разів, 95% повітря — діоксид вуглецю, середня температура на поверхні сягає 450 градусів, а "дощ" може випадати у вигляді концентрованої сірчаної кислоти. Проте інженери НАСА вважають, що планету можна досліджувати без висадки на неї. Для здійснення місії науковці планують спорудити дві літаючі станції, що забезпечать астронавтам можливість тривалого перебування у атмосфері планети.

У NASA переконані, що дослідження Венери перспективніше, ніж місія Mars One, оскільки хімічний склад планети більш подібний до земного. Крім того, планета розташована вдвічі ближче до Землі, ніж Марс. Окрім дослідницького потенціалу, є практичний — місія може виявити можливість ефективного збору сонячної енергії на Венері.


Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
NASA
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи