Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Артіль програмування: працюємо, навчаємо, граємо!

Настав час для організаційного оформлення групи розробки софту ТГ-онлайн. Це буде справжня «кузня кадрів» нової Української держави.

Попередні статті:
Гнучка й моторна модель розробки ТГ-онлайн
Розподіл ролей у методології ТГ-онлайн
Фінансування і мотивація розробки ТГ-онлайн

Наш стартап передбачає три типи організованих груп акціонерів:

1. «Територіальна громада». Тут головним чинником об’єднання є територія проживання. Звісно, це не забороняє долучатися до неї акціонерам з інших територій, якщо громада в них зацікавлена.    

2. «Громада за інтересами». Головним чинником об’єднання є не територія, а духовна спорідненість, професійні захоплення, життєві уподобання тощо.

3. «Проект». Тут головним чинником об’єднання акціонерів є організована робота заради досягнення визначеної мети.

Докладніше про це у статті: Практична самоорганізація ТГ: сотні, проекти, групи за інтересами

Головним завдання творення Української держави інформаційної епохи є розробка софту (програмного забезпечення). У нашому стартапі це здійснює неформальна група розробки. Настав час для її організаційного оформлення. 

До якого типу об’єднань можуть належати розробники? У даному випадку це лідерський проект. Ми його назвали «Артіль програмування».

«Артіль» – це звичаєва форма добровільного об’єднання для досягнення визначених цілей. Тобто сама назва вказує на практичну спрямованість артілі.

З другого боку, незвичне поєднання давньої організаційної форми з сучасним змістом програмування вказує на ігровий характер діяльності, коли робота робиться дружно, енергійно, радісно. Взагалі, гра – це найдосконаліша форма діяльності.  

Найголовнішим складником будь-якої гри є навчання і самовдосконалення, тож «Артіль програмування» – це також «кузня кадрів» для Української держави, адже у процесі спільної праці відбувається інтенсивне навчання і підвищення кваліфікації.

Керівником «Артілі програмування» є Еней Світлий. Водночас, згідно з нашою методологією, він є Майстром проекту ТГ-онлайн.

Запрошуємо до «Артілі програмування» тих акціонерів, що мають кваліфікацію і бажання творити електронну державу Третій Гетьманат, навчатися, професійно зростати і отримувати задоволення від якісного спілкування в компанії однодумців!

Група Артіль програмування   

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

?А якщо кваліфікація поки відсутня, а є Бажання зіграти.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Коментарі

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

?А якщо кваліфікація поки відсутня, а є Бажання зіграти.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.