Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Три умови миру, які приховує партія війни

Категорія:

Спецтема:

5 березня в Парижі під час зустрічі держсекретаря США Джона Керрі і російського міністра іноземних справ Сергія Лаврова Росія висунула три вимоги припинення війни: перенесення дати президентських виборів, невступ України в НАТО і непідписання угоди про Асоціацію з ЄС у чинній редакції – повідомив 14 березня сайт theinsider.ua

Фактично, йдеться про потенційну готовність Росії до надання Україні статусу постійного нейтралітету – подібно до нейтральної і позаблокової Швейцарії, яка прекрасно обходиться без НАТО і ЄС. Нейтральний статус держави означає, що вона не входить до жодних воєнних блоків і не має на своїй території іноземних військ, що автоматично знімає будь-які обмеження на самозахист власними силами. Головною гарантією безпеки нейтральної держави є озброєні і добре організовані громадяни.

Постійний нейтралітет – це умова реальної незалежності, що є ідеальним варіантом для вільного розвитку української нації. Тобто дві російські вимоги щодо НАТО і ЄС Україну цілком задовольняють.  

Що стосується часу президентських виборів, то це не те питання, заради якого Україні варто вести війну з Росією. Якщо вибори відбудуться 25 травня, то на них з високою ймовірністю перемагає олігарх Петро Порошенко або боксер Віталій Кличко. Якщо ж вибори відбудуться ближче до кінця року, як вимагає Росія, то українці мають шанс самоорганізуватися і висунути справді народного Президента.  Отже, третя російська вимога також цілком прийнятна.  

Виникає запитання, чому ці три вимоги Росії досі не відомі українцям? Чому після 5 березня, коли ці вимоги були озвучені, народ далі живе під пресом смертельної загрози гарячої війни з застосуванням авіації, танків та ракет, у сутичках гинуть люди, а ми нічого не знаємо про цілком нормальні умови досягнення миру? Спробуймо дослідити головні причини такої утаємниченості.

США

Американців цікавлять власні інтереси, а не мир в Україні. Втягування України в НАТО – це посилення США і ослаблення Росії, навіть якщо на території України буде війна і постійне джерело напруженості. Тому для США не вигідно поширювати інформацію щодо нейтралітету або, принаймні, позаблоковості України.

Для США програма максимум – входження України в НАТО, програма-мінімум – нейтралітет України як результат компромісу з Росією.

Збереження цілісності України для США є бажаним, бо це буде стримуючим фактором для десятка держав, які задля власної безпеки і цілісності готові стати ядерними.  

Росія

Росія не веде переговори з владою України через те, що вважає її не суверенною, а маріонетковою, тому звернулася безпосередньо до господаря – США (безглуздо вести перемовини зі слугами). Підстави для цього дала сама нова влада на чолі з Турчиновим і Яценюком разом з усією колишньою партійною опозицією. Адже перше, що вона зробила після усунення Януковича, то це проголосила курс на відмову від незалежності через входження в ЄС і, як наступний логічний крок, відмову від позаблоковості через входження в НАТО.

Програма-максимум Росії – повернення України під владу Москви, програма-мінімум – не входження України в НАТО і ЄС, набуття нею статусу постійного нейтралітету, що передбачає відсутність американських ракет на українській території.

Масована нахабна брехня, на яку пішла Москва, це прояв її слабкості, адже брехня – це зброя одноразового застосування, особливо в умовах Інтернету і мобільного зв’язку. Після ура-патріотичної ейфорії російського суспільства неминуче настане важка депресія, яка може завершитися дезінтеграцією Росії. Москва усвідомлює, що кримська авантюра – це вимушений відчайдушний крок, що несе дуже великі ризики.   

Україна

Антикримінальне повстання українців проти паразитичної системи на чолі з Януковичем завершилося ротацією владної верхівки з приходом до влади Турчинова та Яценюка. При цьому система не змінилася. Головну небезпеку для неї становить пробуджений український народ, якого вона боїться більше іноземного військового вторгнення. Тому всіляко гальмується озброєння народу і формування народної самооборони, активно саботується люстрація, тобто відсторонення від влади скомпрометованих діячів, зрадників і злочинців.

Нинішня криза спровокована колишньою партійною опозицією, яка після приходу до влади різко рвонула на Захід, див.: Дестабілізацію України здійснюють екстремісти, які тягнуть Україну в ЄС або Митний союз. Визнання  над собою наддержавного утворення ЄС означає добровільну відмову України від статусу суверенної держави, що автоматично скасовує зобов’язання Росії та інших держав-гарантів Будапештського меморандуму «поважати існуючі кордони України». 

Партія війни

Чому влада не хоче бути незалежною і опиратися на силу українського народу? Тому, що існуюча паразитична система може існувати тільки як колоніальна адміністрація, адже без допомоги зовнішнього господаря вона не зможе тримати в покорі український народ.

Заради самозбереження правляча верхівка готова піти на розчленування України, мовляв, хай Крим відійде Росії, натомість на решті території ми будемо далі паразитувати, «пиляти» бюджет і брати нові зовнішні кредити. Натомість нейтральний статус України передбачає наявність вільного озброєного народу, а це аж ніяк не поєднується з паразитуванням.

З цієї ж причини всіляко приховуються справжні причини нинішньої кризи, адже з них автоматично випливає шлях її розв’язання – нейтралітет України та формування в ній озброєного громадянського суспільства.

Приховування справжніх причин кризи створює враження її нелогічності, спонтанності, безумства. Для ще більшого затуманення ситуації Путіна оголосили психічно хворим. Це все ілюзії і ховання голови в пісок. Путін діє цілком раціонально: він не хоче мати десь на Харківщині американську військову базу з ракетно-ядерною зброєю.

Поки в Україні панує «партія війни» ми ніколи не матимемо волі, незалежності і спокою. Замість «партії війни» українській нації треба сформувати «консенсус миру», тобто взаємну згоду, спрямовану на волю, незалежність, самодостатність і гарантований самозахист власними силами подібно до процвітаючої і самодостатньої Швейцарії.

Продовження: Український Консенсус: Мир на Землі

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Варто також послухати, що сказав Леонід Кравчук у Шустера 14.03.2014 р. від 2:51 (і про правову "логіку" Путіна, і про цілісність України, і про слабість нової влади, і про озброєність населення).

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Варто також послухати, що сказав Леонід Кравчук у Шустера 14.03.2014 р. від 2:51 (і про правову "логіку" Путіна, і про цілісність України, і про слабість нової влади, і про озброєність населення).

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Очевидно, Кравчук теж готовий віддати Україну одному зі союзів...

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

"Поки в Україні панує «партія війни» ми ніколи не матимемо волі, незалежності і спокою. Замість «партії війни» українській нації треба сформувати «консенсус миру», тобто взаємну згоду, спрямовану на волю, незалежність, самодостатність і гарантований самозахист власними силами подібно до процвітаючої і самодостатньої Швейцарії."
Яким чином це зробити? Чи можливо перемогти Росію і нинішню владу враховуючи стан війни, боротьбу на 2 фронти, відсутність реальної сили здатної це здійснити?

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Якщо Росія виступає за нейтралітет України, то навіщо її перемагати? Треба творити власну силу і починати переговори з Росією. Парадоксально, але Росія нині зацікавлена в незалежності України. Бо якщо Україна втратить незалежність, то перетвориться на таран НАТО проти Росії.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Практика показала, що озброєні селяни не можуть воювати проти безпілотних літаків обладнаних високоточною зброєю.Потрібна високотехнологічна ядерна зброя,а гвардія із безробітних,менеджерів і ветеринарів,навіть,якщо вони готові життя віддати за свободу,буде не ефективна.Потрібно реальність прийняти такою,яка вона є. На даний момент Україна виглядає ласим пирогом для різного роду торгашів-корпорацій.Путін і Захід мають одних господарів...Спектакль в повному розгортанні..Повна зала глядачів спостерігає драму..А з балкону чутно храп..Дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Андрій Пасічник.
0
Ще не підтримано

Який все таки мудрий автор статті. Нам залишається опанувати санскрит - і можна цілком і докорінно оновлювати Церкву.

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Хороший варіант виходу з кризи. Не потребує величезних людських, фінінсових та матер*яльних ресурсів. У нас вже усе є. Достатньо звільнитись від власної уперженості, страху та спробувати. Не логічно, зате магічно.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Звільнення України від "партії війни" негайно приведе до миру. Але для початку українцям треба прочистити власні мізки від "паразитів свідомості".
Мир - це природний стан людини, війна - неприродний.
Символом природного стану є сонячно-блакитний прапор.
Це прапор миру.
З нього і треба починати.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Підтримую Миро Продум..Ви дивитесь у корінь проблеми..Але проблема неймовірно важка для реалізації,а при її вирішенні, результати будуть несподіваними...Дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Прочистити мізки від "паразитів свідомості". Скільки ще часу на це потрібно? Може якісь листівки будемо друкувати? А то ми варимося у власному соку і тільки вузьке коло людей знає про Народний Оглядач. Він має стати Всенародним. Кожен день, кожен момент він повинен стояти перед лицем українців у всьому світі.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Нині кожна людина може стати засобом масової інформації. Для початку запрошую всіх підписатися на новини НО, в тому числі й зареєстрованих користувачів. Для цього треба відкрити сайт у статусі гостя. Вікно для підписки - угорі зліва.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Яценюк почав виконувати умови московського ультиматуму: "Україна не вступить до НАТО".

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"1)перенесення дати президентських виборів, 2)невступ України в НАТО і 3)непідписання угоди про Асоціацію з ЄС"
Справді, 2 і 3 пункти українців влаштовують однозначно. Ви ж подивіться від чого і заворушення відбуваються: ці причини - субстрат для таких заворушень.
Перший пункт спочатку здається неприйнятним... але це тільки спочатку!
Їду вранці в маршрутці, слухаю людей. Кажуть: "- буду голосувати за Кличка, але взагалі-то голосувати немає за кого..."
Коли люди так кажуть, значить їм потрібен час для того, щоб визначитися зі справжнім претендентом.
Висновок: Погоджуємося на вимоги, які нам самим корисні! Як не крути, а всі три вимоги - нам корисні!
Завдання для дипломатів - прийняти їх так, щоб зберегти лице України.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)