Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

22 червня 1941-го року Радянський Союз віроломно напав на Фінляндію і бомбардував її інфраструктуру

Світ:

Байка про те, як 22-го червня 1941-го року віроломні німці напали на «мирний» Радянський Союз, легко розвіюється, варто лише трохи уважніше почитати хронологію Другої світової.

finy20120622-1.jpg

Фінські солдати, озброєні німецькими фаустпатронами
Битва під Іханталою. Фінські солдати, озброєні німецькими фаустпатронами, проходять повз знищений радянський танк, 1944 рік

Зайдіть до Вікіпедії і переконайтеся самі. Після того, як до четвертої ранку німці розпочали наступ на СРСР, через якихось дві години – о 6.05 того ж таки 22-го червня СРСР бомбардував Фінляндію. І це – не зважаючи на Московську мирну угоду, яка була підписана після закінчення Рідянсько-Фінської війни 13 березня 1940-го року!

25-го червня 1941-го року, не зважаючи на очевидні поразки на радянсько-німецькому фронті, СРСР бомбардує фінські аеродроми та кораблі. В результаті того ж дня Фінляндія оголосила СРСР війну та, об’єднавшись з Німеччиною, почала наступ у Заполяр’ї 29-го червня.

Чи має право після цього колишня радянська, а тепер – російська пропаганда говорити про СРСР як жертву нападу? Зважаючи на те, що, як нам люблять розповідати, Сталін після нападу німців замкнувся у власному кабінеті та «завис» у депресії чи не на кілька тижнів, малоймовірно, що напад СРСР на Фінляндію через дві години після того, як сам зазнав нападу Німеччини, було якимось превентивним ударом. Це, вочевидь, витвір радянської військової бюрократії.

Скоріш за все, на півночі просто не знали, що на країну напали німці, і чітко за планом розпочали агресію проти Фінляндії. Отже, на 22 червня 1941-року СРСР планував початок нової війни і аж ніяк не міг вважатися мирною країною.

Після цього, чи мав право СРСР картати Гітлера за порушення пакту про ненапад, коли сам у той же день віроломно порушив мирну угоду з фінами?

І ще один цікавий факт. Про те, як «довго» відкривали «другий фронт» і як «важко» було домовитися із британцями та американцями про спільну боротьбу з німцями.
З 25-го серпня по 17 вересня 1941-го року (подивіться, де тоді були вже німці і в якому стані був фронт) здійснено спільну британсько-радянську операцію з окупації Ірану.

Додатково:

Наші інтереси: 

Пізнаємо реальну історію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи