Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Ода оріям» на противагу табачниківській історії

Сьогодні у Львові відбулася презентація книги Юрія Перетятка «Ода Оріям», виданої «Тріадою плюс» за сприяння благодійного фонду «Україна-Русь».


Як стверджує автор книги, цей твір у жодному разі не претендує на особливі відкриття, у ньому – лише намагання осмислити набір деяких відомих наукових фактів, старих і сучасних міфів, а також намагання зрозуміти роль і місце власної країни та народу у сучасному «викривленому» світі, який, виявляється, не завжди був таким.

До беззаперечних переваг книги є її відносно невеликий об’єм – лише 84 сторінки. Адже сьогодні людина, не зважаючи ані на вік, ані на освітній рівень, у більшості випадків просто не має часу читати грунтовні фундаментальні праці великого об’єму. Отож, автор і видавці не забули про «сестру таланту», за що читачі їм можуть тільки подякувати.

Утім, повернемося до ідеї та змісту книги. «Ода Оріям», як випиває з тексту розміщеного у книзі резюме, є також спробою завдяки об’єктивному погляду на історію врівноважити політично заангажовані шкільні підручники, псевдонаукові дисертації та весь теперішній антиукраїнський інформаційний потік, котрі разом нерідко роблять пересічну людину беззахисною перед чужою для неї ідеології.

«300 років українського «кармінного приниження», сотні воєн і геноциді, у яких гинули кращі представники… але перед тим була прадавня історія, що залишилася могутнім стовбуром Родового дерева з могутнім корінням…», - читаємо вже на першій сторінці «Оди». А 300 років – це лише невеличкий відрізочок історії тієї величної нації, яка жила на наших територіях принаймні ще 12 тисяч років до нашої ери та зараз називається українською. Власне, навколо питання нерозривності української історії, тієї величезної спадщини, яку ми, нинішні, отримали ще від трипільців та скіфів, велася дискусія, де кожен з виступаючих не тільки схвально висловлювався на адресу автора, але й додавав власні аргументи на користь ідеї Юрія Перетятка.

Докладніше про те, що відбувалося під час цієї презентації, ми повідомимо пізніше.

Дух волі


В тему:

Центр і периферія, або пробудження Пульсара

Голодомор дає Україні карт-бланш

Глобальна криза і нова раса

Земля Сонячного Вепра: Борія, Гіперборія, Вишня Борія

Роман Борсук: Трипілля (відео)

Ясуни

Українська цивілізація

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи