Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Янукович стискає пружину

В Україні та США нині відбуваються подібні суспільно-політичні процеси. В їх основі — гостре переживання несправедливості та прагнення повернутися до витоків, до ”втраченого раю”.
Для американців таким ідеалом є часи революційної війни і здобуття незалежності 1776 року, коли вільні озброєні громади білих людей заснували свою державу. Задля кращого забезпечення миру, свободи і справедливості 1787-го вони встановили Конституцію, що діє досі.

Для українців ”золотою добою” вважають час Козаччини. 1648 року під проводом гетьмана Богдана Хмельницького почалася національно-визвольна війна. Вона сприяла утворенню Гетьманської Держави. В лещатах трьох навколишніх імперій — Польщі, Московії і Туреччини — народ козаків втратив незалежність. Спроба повернути свободу за Другого Гетьманату Павла Скоропадського 1918 року завершилася поразкою і геноцидом. Проголошення Україною незалежності 1991-го дало українцям надію на відновлення своєї державності.

Отже, обидва народи пережили спалах, під час якого було закладено фундамент моральних цінностей і національної ідентичності. Але після підйому почався спад і деградація. Щоб її зупинити і пробудитися від сну, народам потрібен струс. Мабуть, це дивно, але американцям і українцям бабахнуло по психіці майже одночасно.

Президентом США має право бути тільки громадянин Сполучених Штатів, який народився на території країни від батьків, які також є громадянами США.

Проте позаторік країну очолив ”політичний американець” Барак Хусейн Обама. Він народився 4 серпня 1961 року в кенійському місті Момбаса — це підтверджено документально і засвідчено його бабусею, що була присутня під час пологів. Батьком Барака був чорношкірий етнічний кенієць із британським підданством, а матір — біла американка. На момент народження Барака жінці не було 19 років, тому її син не міг успадкувати від неї громадянство США — незалежно від місця свого народження.

Реєстрація Барака Обами кандидатом у президенти відбулася на основі виписки з довідки про народження — без назви лікарні, прізвища лікаря і без підписів. У ній ішлося, що Обама народився в Гонолулу на Гавайях. Проте цю виписку вважають фальсифікатом, оскільки не було знайдено жодних підтверджувальних записів.

Рік тому компанія ”Американ Он-Лайн” провела опитування суспільної думки. З’ясували, що 85% американців вважають: документи Барака Обами потрібно наново дослідити. По всій країні стоять білборди з написом ”Де сертифікат народження?”. На відміну від усіх своїх попередників, Обама юридично заблокував доступ до всіх своїх особистих даних в госпіталях Гавайїв і в Гарвардському університеті, де він навчався. У відповідь на це торік у березні було внесено законопроект, що зобов’язує федеральну виборчу комісію перевіряти метрику і всі особисті дані кандидатів.

Сьогодні справою Обами займається Верховний суд США. Під час незалежного розслідування виявилися факти інших фальсифікацій із документами президента. Невідомо, як він став громадянином США. На думку правників, може виявитися, що Обама — нелегальний іммігрант. Незадоволені американці отримали ”персоніфіковане зло” в особі президента і спільну об’єднувальну мету.

Віктор Янукович став кандидатом у президенти України 2004 року також завдяки сфальсифікованій біографії.

Брутальні порушення під час виборів призвели до повстання українців. Главою держави Янукович став із другого заходу — 2010-го, тобто на рік пізніше Обами. Така ж темна й засекречена біографія, ”двічі несудимий”. Людину, яку раніше не взяли б навіть рядовим в армію, тепер вважають її верховним головнокомандувачем.

Янукович робить усе, щоб стати в Україні уособленням зла. Якщо раніше таким вважали парламент, то після скасування ”політреформи” головним винуватцем усього негативу став президент. Подібно до свого американського колеги, Янукович -”ідеальний антигерой” і найкращий стимул для самоорганізації українців. Він об’єднує країну відвертим несприйняттям своєї персони і готує соціальний вибух. Йому здається, що закручує гайки, — насправді він стискає пружину.

У США виник масовий рух під назвою ”Рух чаювання”. Самою назвою він звертається до ”Бостонського чаювання” — конфлікту 1773 року з Великою Британією, що став спусковим гачком Американської революції.

Яким буде масовий рух українців? Чи задіють енергетику Козаччини й Гетьманату? Це стане зрозуміло десь навесні. Напевне, буде осмислено і творчо застосовано американський досвід.

Повний виклад - у статті: Український дракон, або конкурс на Президента


В тему:

Facebook + Skype + Elgg: інструментарій для самоорганізації Третього Гетьманату

Рух Третій Гетьманат: основні принципи

Передплачуємо "Раду Козацьку" собі і друзям!

Рух Третій Гетьманат у мережі Facebook

Рух білого опору в США: Навіть якщо WikiLeaks замовкне – найцікавіше ще попереду

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи