Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Свинячий грип став золотою жилою для фармацевтів

Світ:

Другий за величиною виробник ліків у світі, компанія GlaxoSmithKline, оголосила про значне зростання прибутку в 2009 році. В третьому кварталі цього року, у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року, дохід компанії виріс на 11%.
Представники фірми пов’язують зростання прибутку із шаленим успіхом препарату Relenza, який застосовується для боротьби з вірусом грипу. Продажі цього препарату принесли компанії 182 млн. фунтів за три останні місяці.

За перші три квартали цього року, уточнює AP, GlaxoSmithKline отримала чистий прибуток у розмірі 1,44 млрд. фунтів. За перші 9 місяців минулого року чистий прибуток компанії склав усього 1,29 млрд. фунтів. Дохід компанії в цьому році виріс на 15% і склав до 30 вересня 6,76 млрд. фунтів.

Більш того, в компанії впевнені, що в наступному кварталі їхній дохід буде ще більшим через загальносвітову істерію навколо свинячого грипу. За словами генерального директора компанії Ендрю Вітті, в 4-му кварталі GlaxoSmithKline планує заробити близько 1 млрд. фунтів тільки на продажах вакцини від грипу A/H1N1, яка називається Pandemrix. Повідомляється, що GlaxoSmithKline вже отримала велике замовлення від уряду Великобританії на виробництво 440 мільйонів доз Pandemrix.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи