Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому РФ лякається правди про Голодомор?

Категорія:

Кремлівська еліта - нащадки організаторів та виконавців геноциду української нації.
Україна закликає керівників і політиків Росії припинити практику цинічного заперечення історичної правди про Голодомор 1932-1933 років.

Про це йдеться у заяві прес-служби Міністерства закордонних справ України.

“Цього року Україна відзначає 75-ті роковини однієї з найбільших в історії людства гуманітарних катастроф – Голодомору 1932-1933 років. Це був свідомо й чітко спланований тоталітарним комуністичним режимом геноцид проти українського народу. У такий цинічний, нелюдський спосіб сталінська влада намагалася завдати смертельного удару українському селянству як основі нашої нації, підірвати сили народу і назавжди усунути саму можливість відродження України як незалежної держави”, - зазначається у документі.

Архівні документи засвідчують: Голодомор мав відверту антиукраїнську спрямованість. Сьогодні це переконливо доведено науковцями різних країн. Усвідомлення глибини цієї трагедії поступово поширюється у світі, про що свідчить триваючий процес визнання Голодомору парламентами демократичних держав, констатує МЗС України.

На тлі цього в Україні з глибоким обуренням було сприйнято повідомлення для ЗМІ Міністерства закордонних справ Російської Федерації від 24 вересня, в якому в неприпустимо зневажливому тоні коментується прагнення України донести до світової спільноти правду про Голодомор 1932-33 років, наголошується у заяві.

“Важко усвідомити, що країна, яка подарувала світовій культурі великих гуманістів Толстого, Реріха, Сахарова, дозволяє собі знущатися з намагання України вшанувати пам‘ять жертв великої трагедії з метою запобігання її повторенню. Замість того, щоб віддати належне минулому, яке було спільним для наших народів, керівництво Росії навпаки, докладає значних зусиль для того, щоб дискредитувати трагедію Голодомору”, - переконані в українському зовнішньополітичному відомстві.

В МЗС зазначають, що така позиція виглядає тим більш незрозумілою, адже в листопаді 2003 року Російська Федерація разом з 63-ма країнами-членами ООН підтримала спільну заяву, в який відзначено „сімдесяту річницю української трагедії”, а в 2007 році – резолюцію 34-ї Генеральної конференції ЮНЕСКО щодо вшанування пам‘яті жертв Великого голоду (Голодомору) в Україні 1932-33 рр.

Подібна пропозиція була внесена Україною й на 9-у сесію Ради ООН з прав людини. Але з огляду на те, що питання Голодомору розглядається на інших світових форумах, українська делегація 22 вересня, в дусі компромісу, вирішила не наполягати на голосуванні відповідного проекту резолюції Ради.

Україна закликає керівників та провідних політиків Російської Федерації припинити практику цинічного заперечення історичної правди про Голодомор, спроб виправдання та “обілювання” злочинів сталінізму.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи