Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 18
  • Переглядів: 18

Украдений символ

Сварга має незрівнянно більше відношення до нас, ніж до Гітлера

Якось непомітно виявилося, що середина зими пройдена. Опам'ятавшись від затяжних свят, співгромадяни занурилися в невідкладні справи: ціни-рахунки-зарплати. Але ж уже запахло весною, тож саме час подумати про майбутнє. «Про правильне майбутнє», — імовірно, поправив би мене мій сьогоднішній співрозмовник.

ЧУМАЦЬКИЙ ШЛЯХ ДЛЯ УКРАЇНИ

Цю карбовану формулу — «Правильна символіка програмує правильне майбутнє» — я почула недавно на круглому столі «Змістовність державних символів як ціннісний орієнтир соціокультурного прогресу України». Його учасники саме й говорили про майбутнє — щоб країна нарешті зрушила з місця в правильному напрямку, залишається тільки звернутися до підсвідомості. Ну а впливати на цю загадкову сферу нашого організму саме й можна за допомогою «правильної» символіки.

Тоді яку символіку вважати правильною? Отут думки тих, що зібралися, розійшлися. Хтось запропонував скористатися не зайнятим поки ні однією країною Чумацьким шляхом. Хтось — ще простіше: перевернути український прапор жовтою смугою нагору. А молодий київський учений-футуролог Ігор КАГАНЕЦЬ запропонував подумати... про сваргу (вона ж свастя або свастика)!

Ні, він не наполягає, щоб цей «павуковий» знак, як колись писалося в радянських газетах, був негайно прийнятий як національний символ: усі знають, із чим свастика пов'язана для країни, що пережила Другу світову війну. Але, може, варто хоча б про неї задуматися?

Ігор Каганець
Ігор Каганець, футуролог, головний редактор журналу нової еліти "Перехід-IV"

«Тут інтерес не просто академічний, — пояснює Ігор. — Україна зараз перебуває на якомусь зламі, всі це відчувають. Відходить старе, на зміну йде щось нове (я не про те, хто переміг на виборах, все набагато глибше). Але утвердитися це нове зможе лише тоді, коли ми подивимось на світ і на себе іншими очами — тільки тоді будемо здатні на справді серйозні зміни».

— Але як ви взагалі зважилися привселюдно заговорити про свастику, Ігоре? У багатьох це може викликати шок.

— У мене теж було здивування, коли я вперше прийшов в археологічний музей трипільської цивілізації під Києвом, — там цих свастик величезна кількість! А потім зрозумів: ця символіка споконвічно властива нашій землі, людям, що жили тут останні сім тисячоріч. І мені стало цікаво: звідки це взялося?

Почав цікавитися серйозною літературою. Одна з багатьох на цю тему — книга Романа Багдасарова, що недавно вийшла в Москві, «Свастика: священний символ». Автор стверджує, що це неначе візитна картка індоєвропейських (арійських) народів. Наприклад, в 2005 році ізраїльські археологи розкопали найдавніший християнський храм у галілейському місті Мегіддо — так він прикрашений мозаїкою із зображенням трипільських сварг. А там, де вони, — стовідсоткова гарантія, що народ належить до індоєвропейської сім’ї.


Арійська мозаїка храму в Мегіддо (фото www.isra.com)

ЗА РУХОМ СОНЦЯ 

— А Гітлер цього не знав? У нього слов'яни — недолюдки.

— Думаю, знав, просто наука говорила одне, а практика, як ми знаємо, робила зовсім інше. Але справа навіть не в тім, хто до якої родини належить.

Свастика — символ центру, навколо якого обертається світ. Вона має два варіанти: проти годинникової стрілки й за нею. З яким ми маємо справу, довідатися дуже просто: візьміть хрест і запаліть його кінці, щоб добре горіли. А потім обертайте — при цьому й буде утворюватися свастика. Отож, якщо обертати хрест проти годинникової стрілки, вийде той символ, що був у Гітлера.

— Говорять, у нього була «неправильна» свастика...

— Просто ці два типи означають різне. Сварга за годинниковою стрілкою, за Сонцем, — символ чоловічого начала, активного й атакуючого. Це завжди експансія, пошук, відкриття чогось нового — і у фізичному, і в інтелектуальному сенсі. Саме така була зображена, скажімо, на печатці Карла Великого. Або на грудях Будди — він же був воїном. До кінця середньовіччя свастика широко застосовувалася в християнстві й була символом Ісуса Хреста. Це й зрозуміло — адже він розглядався як зразок для наслідування, центр тяжіння для формування нової людини.

Атакуюча сварга Арійської стрілецької асоціації (АРСА)
Атакуюча сварга Арійської стрілецької асоціації (АРСА)

А от коли сварга обертається в протилежному напрямку, вона символізує стабілізацію, гармонію, охорону того, що вже є, так що для Гітлера, схоже, така дійсно була «неправильною». Охоронна сварга ближча до жіночого начала — на статуях древніх богинь вона зображувалася внизу живота, оберігаючи плід. І символ нашої берегині — свастика проти годинникової стрілки.

— Проте в масовій свідомості свастика викликає зовсім інші асоціації.

— Так, але це треба поступово виправляти. Зрештою, Гітлер був при владі якихось 20 років, а наша сварга відома тисячоріччя. Ну подивіться: багато хто вважає, що це мало не сатанинський символ. А вона масово присутня на писанках, на українських вишивках. Про це намагаються не говорити, але й ритуальні короваї в Україні дотепер випікають із цим традиційним символом. І що, люди, які це роблять, — нацисти?

— Але чим вам тризуб не догодив — це ж також древній символ?

— Звичайно. І не випадково наша українська держава взяла тризуб собі за основу — його ще на Мізинскій стоянці можна побачити (25 тисяч років тому). Але тризуб (первинна назва — «трійця») символ насамперед державний. А сварга — світоглядний, суспільний. І вік її майже такий же древній. На тій же Мізинській стоянці зустрічаються так звані протосвастичні меандри (остаточно вони оформилися у свастику пізніше, у трипільській культурі). За віком ці символи можна поставити на один рівень, по поширеності на території України — теж. Але тризуб символізує стабільність, а ми ж усе більше відчуваємо необхідність серйозних соціальних перетворень. І от отут можемо звернутися до сварги — символу руху. Як корабель назвете, так він і попливе.

До речі, свастика до війни була дуже поширена в Північній Америці. У Канаді дотепер існує містечко, що так і називається — Свастика. Його хотіли перейменувати, але жителі виступили проти й назву залишили — символ же сам по собі дуже гарний. Його використовували й індіанські племена, і американські скаути. І компанія «Кока-кола» ним користувалася для просування своєї торговельної марки, а відмовилася від нього вже після поразки націонал-соціалізму. А коли недавно в Євросоюзі хотіли заборонити свастику як нацистський символ, першими образилися індуси, і проект був заблокований. Та підіть у нашу Софію Київську, вона там в орнаментах використовується!

Свастика і сучасна мода
Шеврони зі сваргою можна придбати в інтернет-магазині «Рідна мода» ridnamoda.com.ua

ТРИ ВЗВОДИ НА РОТУ 

— А все-таки: як символіка програмує майбутнє?

— Сварга символізує світовідчування, основане на ідеї Центру. Це соціальна самоорганізація, те, що нам зараз просто необхідно. Людина, що дійсно хоче щось поміняти у своєму житті, повинна собі сказати: все залежить від мене, захочу — зроблю. Не буду шукати ворогів, які заважають, не буду чекати, що хтось прийде зі Сходу або із Заходу й створить для мене економічне чудо. Буду діяти сам, інакше нічого не вийде. От такий зміст, і абсолютно природно для його вираження підійде другий з наших найдавніших символів.

Взагалі, символіка — це концентрований світогляд! Дитина запитує батька або матір: що це? І йому пояснюють: це тризуб, трійця — число життя. Хочеш, щоб у тебе все було гарно, намагайся опиратися на це число. Чому, наприклад, в армії все розділено натроє: у роті три взводи, у взводі три відділення? Просто життя показало: найбоєздатніші структури складаються із трьох частин. Тоді з однієї сторони порядок, а з іншої — динаміка. Для будь-якої організації потрібні 1 — центр і 2 — якась розмаїтість, щоб не було застою. Ну а щоб ці 1 і 2 між собою не конфліктували, потрібно щось третє. Тому й влада розділяється на три частини: президент, Верховна Рада й незалежна конторююча система, яка дивиться, щоб усе було за правилами.

Упевнений: неправильна символіка може поступово отруювати підсвідомість людей. І державні діячі, як правило, це розуміють, тому й намагаються давати гарні символи й гарні назви. От і ми в Україні взяли за основу тризуб, це правильний символ. А от прапор, де вгорі синя смуга, а внизу жовта, — неправильний. Звичайно, можна вважати, що це просто збіг, але дивіться: синій — матерія, пасивне начало. А сонячно-жовтий — дух, розвиток, начало творче. От і виходить: у нас нині пасивна матерія домінує. А ми дивуємось, що тупцюємо на місці стільки часу!

Обряд захисної сварги з чотирьох серпів
Обряд захисної сварги з чотирьох серпів. Захисна хліборобська сварга-свастя-свастика з чотирьох серпів - символ планетарного Центру, знак боголюдських можливостей щирої людини (фото НО - sd.org.ua)

ДОВІДКА «КВ»

КАГАНЕЦЬ Ігор Володимирович. Головний редактор журналу нової еліти «Перехід-IV». Автор книг «Нація золотих комірців», «Психологічні аспекти в менеджменті», «Арійський стандарт», «Пшениця без куколю. Хрестове Євангеліє без вставок і спотворень».

Хай Сонце — прабог всіх релігій,
Золотопере й життєсійне
Благословить мій дім крилатий.
Накреслю взір його неземний,
Святий арійський знак таємний,
Накреслю Свастику на хаті
І буду спати вже спокійний.

(Богдан-Ігор Антонич, «Молитва», 1936 рік).

---------------------------------------------
В тему:

Символіка — це програма майбутнього

У Галілеї неподалік міста Мегідо віднайшли арійський хрестиянський храм

Гіперборія і Скіфський квадрат

Хліборобська сварга — за законом світового ладу

Сварга — сакральний символ України, знак планетарного духовного полюсу

Свастика і таємниця імені «Україна»

В Індії продаватимуть покривала зі сваргами

В Америці виявили оберігаючу свастику на пшеничному полі

Арійські корені культури давнього Китаю

Олександр Поліщук: «Це дивовижний артефакт Трипільської цивілізації!»

Історико-археологічний музей “Прадавня Аратта – Україна” в с.Трипілля

Шеврони Арійської стрілецької асоціації (АРСА)

Атакуй першим! “Рідна мода” продає футболки Арійської стрілецької асоціації

Свастика

Місто за назвою Свастика

Карпати будуть покарані за арійську символіку на трибунах?

В Індії відзначають свято вогнів Дівалі

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую, що є можливість долучитися до узагальнених знань:
"...Почав цікавитися серйозною літературою. Одна з багатьох на цю тему — книга Романа Багдасарова, що недавно вийшла в Москві, «Свастика: священний символ ...Свастика — символ центру, навколо якого обертається світ. Вона має два варіанти: проти годинникової стрілки й за нею. З яким ми маємо справу, довідатися дуже просто: візьміть хрест і запаліть його кінці, щоб добре горіли. А потім обертайте — при цьому й буде утворюватися свастика."....

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Коментарі

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую, що є можливість долучитися до узагальнених знань:
"...Почав цікавитися серйозною літературою. Одна з багатьох на цю тему — книга Романа Багдасарова, що недавно вийшла в Москві, «Свастика: священний символ ...Свастика — символ центру, навколо якого обертається світ. Вона має два варіанти: проти годинникової стрілки й за нею. З яким ми маємо справу, довідатися дуже просто: візьміть хрест і запаліть його кінці, щоб добре горіли. А потім обертайте — при цьому й буде утворюватися свастика."....

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!