Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Цейтлін, Черепин, Лівшиц...

Категорія:

Спецтема:

Прочитав найстрашнішу в своєму житті книгу. Мирон Долот "Страта голодом" - про розкуркулення і Голодомор в черкаському селі.

Під псевдонімом ховається Семен Старів, який писав спогади в Америці і хотів зберегти життя родичів, що може лишилися в Україні. На великий подив, в інтернеті бачу тільки російську версію в зворотньому перекладі з англійської під назвою "Гладомор" або "Голодомор" (http://bookz.ru/authors/dolot-miron/dolotmrn01.html), українського ж варіанту не знайшов. :/

Зрозуміліший став механізм геноциду. В плануванні, організаційному розмасі і хистах комуністам не відмовиш. Починаючи від розкуркулення на тлі гарматних залпів і кінчаючи розгортанням Торгсинів в райцентрах під час Голодомору. Магазини Торгсин (Торгівля З Іностранцями) були лише в великих містах, але їх розгорнули в райцентрах і приймали до сплати за хліб золото і срібло, в кого може лишилося.

Спеціально для панів Мінора і Чучхе, які цікавилися безпосередніми виконавцями - в книзі згадуються "тисячники" (тобто "двадцятипятитисячники" і потім "стотисячники") на призвища Цейтлін, Черепин, Лівшиц. ("Товарищ Черепин хорошо говорил по-украински, если не учитывать странного, местечкового акцента, выдававшего его национальность... Последующие события показали, что это был настоящий садист, который, не испытывая угрызений совести, отбирал последний килограмм зерна или мог выкинуть ребёнка из окна в снег.")

Ще пригадується фраза почута на дні відсвячення голодомору. "Спроби української діаспори підняти питання Голодомору гальмувалися до 80х років. Були живі ще люди, що приймали участь. Захід добре знав ситуацію через доповіді своїх консулів в Харкові і Одесі. Але це не зашкодило США в 1933 році дипломатично визнати СССР".

Раджу всім прочитати книгу.


----------------------------------------------------

В тему:

Вони вбивали українців
РФ Гельмана Павловського знову українофобить
Пробуджену націю не зупинити!
Василь Марочко: Голодомор треба визнати геноцидом

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи