Portrait de Світ Зелений
Світ Зелений
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Закохайтесь у романтичний Київ в кіно

«Закохані у Київ» - альманах короткометражних фільмів за аналогією з проектами «Париж, я тебе люблю», «Нью-Йорк, я тебе люблю». Альманах буде складатися з 8 коротких метрів молодих українських режисерів. Автори мають намір показати українську столицю очима її закоханих мешканців.
 

 

Що для Вас Київ? Затори, магазини, темні під’їзди? Сіра буденність, а десь нас манить Париж, зачаровує Лондон, заграє Лас-Вегас. Ми дивимось кіно і мріємо про те, що так далеко від нашого сьогодення, а самі оминаємо романтичне та таке по-доброму щире місто. 

А Київ-романтичний, Київ–непередбачуваний, Київ–яскравий. Кінострічка «Закохані у Київ» - це фільм-альманах, що покликаний розбити вщент стереотип, що дія цікавих фільмів на екранах кінотеатрів обов’язково розгортається у інших містах світу.

Кіноробота є продовженням всесвітньо відомих проектів «Париже я люблю тебе» та «Нью-йорк я люблю тебе». Особливість цих стрічок полягає у тому, що вони поєднують у собі вісім робіт різних режисерів головною темою яких, завжди залишається кохання та місто. Нарешті свою стрічку- зізнання у коханні отримав і Київ.

Вісім сюжетів, вісім поглядів на кохання, вісім непередбачуваних кінцівок. До створення кінострічки долучились режисери Ілля Власов, Валерій Бебко, Олег Борщевський, Денис Гамзінов, Артем Семакін, Ольга Гібелінда, Тарас Ткаченко. Знімалися у фільмі відомі українські актори Ада Роговцева, Віталій Лінецький, Георгій Хостікоєв, а також вітчизняний шоумен Іван Дорн та модель Playboy Даша Астаф'єва.

Історія створення

Зйомки кіноальманаху розпочали у липні 2010 року. До того проходив відбір кращих сценаріїв для стрічки, з більш як 90 історій. Для створення стрічок у всіх режисерів були однакові жорсткі умови: лише три дні для зйомок та обмежений бюджет. "Закохані у Київ" - 100% вітчизняний продукт, усі роботи над стрічкою проходили в Україні. Бюджет фільму $800 000.  
На думку продюсера стрічки Володимира Хорунжого фільм "Закохані у Київ" - це в першу чергу презентація українського кінематографу на міжнародній культурній арені.

Перша прем'єра відбулась ще у травні 2011 року на Міжнародному кінофестивалі в Монако, потім фільм показали в Каннах, після чого фільм отримав понад 40 запрошень на участь у кінофестивалях. Стрічку пустили на українські екрани лише зараз 9 лютого, щоб приурочити її вихід до Дня святого Валентина. Але, як заявляв журналістам продюсер Володимир Хорунжний, "відбити" в українському прокаті фінанси витрачені на створення фільму нереально. Київська влада авторам стрічки не допомагала, хоча на думку Хоружного, фільм є ідеальною рекламою столиці Україні перед світовою спільнотою.

Кому дивитись?

Усім хто втратив віру у кохання, щоб зрозуміти, що почуття, які називають однаковими словами бувають різними. Усім хто живе у Києві і хоче побачити свої рідні та буденні місця на яскравому екрані. Кіно-критикам, щоб розказати, що не так показали молоді режисери у своїх творіннях. А недоліків дійсно вистачає, адже окрім яскравих вже визнаних акторів тут задіяні і новачки. Стрічка яскрава, тепла, емоційна. Нагадає втомленим від лютих морозів мешканцям Києва, що столиця буває шалено теплою та ніжно романтичною.

Закохуйтесь, навіть у Київ,  свідомо!

Сюжети:

Дещо

 

Кіноновела-трилер. Герой історії втомлений від сірої буденності та сварок вдома, типовий киянин. Надії на краще життя в нього давно немає. Та ось рутину та безнадійність розбиває містична подія. У підвалі героя поселяеться таємничий гість. Його вимоги прості- йому спокій у підвалі, головний же герой отримує покращення життя. Минають місяці - квартира, успіх на роботі, ідеальні стосунки з дружиною... Але настає час, коли за легке щастя доведеться заплатити. І ціна змін на краще виявляється кривавою.

Собачий Вальс

 

Фільм-притча. Дія відбувається у мальовничому київському дворику. Новобудови вже впритул приступили до маленького світу двох немолодих, але романтичних сердець. Двірник захищає свій двір у спокої від галасу підлітків. А вчитаелька музики широко відкриває вікна та гучно грає на фортепіано, щоб усі навколо чули мелодії "Їх двору". Ада Роговцева зачаровує своєю грою і у картині і на інструменті. Символізм стосунків та спікування між немолодими двірником та вчитилькою музики нагадує про втрату епохи, яку ховають під собою у Києві нові технічні часи.

Загублений у місті

 


 
Нервово-інтригуюча картина. Сімейна пара шукає (головний секрет у тому кого) впродовж усієї стрічки. Натовпи людей, рух міста, самотність. Драма у стосунках, драма у місті, драма у житті. Окрім питання кохання тут режисер ще піднімає питання маленького щастя, яке насправді так просто кожному з нас знайти серед своїх близьких та рідних.

Остання ніч грудня

 

Новорічно-романтична стрічка. Порожня кав’ярня 31 грудня. Двоє, що опинилися разом, через драматичний збіг. Зародження глибоких почуттів чи миттєвий флірт? Коротка романтична історія з присмаком новорічного настрою.

Відьма 

 


 

Всі чули, що Київ місто відьм. Картина показує лаштунки магічних буднів киянок. Ліля приворожує до себе москвича Іллю, який сам намагався врятувати від відьомських чар свого брата Петра. Кохання, чари, Київ, та красуня-відьма, яку грає співачка Даша Астаф'єва.

Три слова

 


 

Алкогольно-підліткова філософія. Місце дії парк Слави. Фільм - монолог про ставлення людей до трьох слів "Я тебе кохаю". Мила стрічка зі смішним романтичним кінцем.

Туфлі


 

Герой втомлений від роботи блукає київськими вулицями. Зустрівши незнайомку він прямує за нею і потрапляє до танцювальної зали. Танець - стає ідеальною мовою, через яку герой "розповідає" про своє кохання з першого погляду. Але щоб танцювати необхідно купити незвичайний квиток. А саме туфлі.

Рука

Фільм-містика. Можна провести аналогію з "Носом" Гоголя. Рука як партнер по життю. Кохання героїні до руки. На перший погляд можливо абсурдно, проте метафоричність стосунків між слабкою та сильною статтю тут прослідковується дуже яскраво.

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Portrait de Світ Зелений
0
No votes yet

Трейлери можна подивитись тут

Завантажити весь альманах короткометражних фільмів «Закохані у Київ» з порталу гуртом толока

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Commentaires

Portrait de Світ Зелений
0
No votes yet

Трейлери можна подивитись тут

Завантажити весь альманах короткометражних фільмів «Закохані у Київ» з порталу гуртом толока

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

Дякую, пане Світе, за посилання! Подивлюся обов'язково.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)