Portrait de Олена Каганець
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Як придбати залізничний квиток через Інтернет і як його повернути

Категорія:

Інтернет стає не просто джерелом отримання інформації, а й інструментом купівлі і допомагає економити час. Дивуюся сьогодні людям, які стоять в черзі на пошті чи в Ощадбанку, щоб оплатити квитанції за комунальні послуги. 

Ще шість років тому я й сама стояла в таких чергах, дратуючись безвихіддю, коли за те, щоб віддати гроші, треба було витратити свій час. Потім  в Інтернеті з'явився Портмоне.com і для мене ця проблема зникла.

Три роки тому я позбулася проблеми купувати залізничні квитки в касах, як тільки з'явився сервіс e-kvytok. Спочатку, правда, за те, що я могла сама вибрати собі квиток і купити його за допомогою банківської картки, треба було заплатити - 7 гривень, якщо купляєш, і 18 грн., якщо бронюєш і викуповуєш в касі протягом наступних 2 днів. Єдиною незручністю було йти потім до каси, щоб обміняти бланк замовлення на сам квиток.

Цього року я почала купувати залізничні квитки через сайт Укрзалізниці. Заходиш на сторінку "Резервування / придбання проїзних документів", звідти - на спеціальну форму, у якій треба ввести пункт відправлення, пункт призначення і дату. Потім система запропонує поїзди, які йдуть до потрібної станції, і покаже, скільки є плацкартних, купейних, люксових місць у цьому поїзді. Коли вибрали свій варіант, система покаже вагони і наявність місць у кожному з вагонів. Ви клацаєте по місцю, яке вибрали, і оплачуєте свій квиток банківською карткою. Вже не треба ходити до каси із бланком замовлення, щоб обміняти його на стандартний залізничний квиток, тому що Укрзалізниця ввела в обіг електронні квитки. Вам треба тільки роздрукувати свій квиток на принтері!

Нещодавно стикнулася з необхідністю здати придбаний раніше залізничний квиток. Так от - тепер залізничні квитки можна і здати через сайт Укрзалізниці. Але за умови, що квиток був куплений також онлайн і не був обміняний в касі на проїзний документ. Єдине, що для цього необхідно, - зареєструватися на сайті. Там у вас буде кабінет користувача, у якому можна вибрати опцію "Повернення квитків" і заповнити таблицю з необхідними даними по квитку. Після успішно оформленого повернення квитка, на екрані відобразиться документ на повернення, а гроші за невикористаний квиток будуть автоматично повернуті на банківську карту протягом 5 банківських днів. Цікаво, але я отримала гроші за повернуті квитки протягом 30 хвилин після оформлення повернення. 

Отже, не виходячи з дому я вирішила питання, на яке ще рік тому довелося б потратити набагато більше часу - йти в касу з паспортом, можливо, ще й стояти в черзі і втратити за повернення квитка набагато більше грошей, ніж "зняла" електронна система. До речі, куплені через Інтернет залізничні квитки чомусь значно дешевші за ті, які куплені в звичайних касах. 

Хай живуть інтернет-технології! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Portrait de Творимир Здобудьволя
0
No votes yet

"До речі, куплені через Інтернет залізничні квитки чомусь значно дешевші за ті, які куплені в звичайних касах. "

Взяв до відома! Хай живуть інтернет-технології!

Немає релігії понад істину

Commentaires

Portrait de Творимир Здобудьволя
0
No votes yet

"До речі, куплені через Інтернет залізничні квитки чомусь значно дешевші за ті, які куплені в звичайних касах. "

Взяв до відома! Хай живуть інтернет-технології!

Немає релігії понад істину

Portrait de Андерс Фальке
0
No votes yet

Це добре, що в нас нарешті з'являються подібні послуги. Тільки є одне АЛЕ. Мені наприклад незручно купувати квитки за два тижні до поїздки, але інакше в нас не можна.

Миролюбність і озброєність!