Portrait de Олена Каганець
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Влада боїться карати попередників

Спецтема:

Аби в майбутньому з ними не вчинили так само. В Україні усі роки незалежності між політичними елітами існує негласне правило: не розслідувати діяльність попередніх урядовців і не притягувати їх до відповідальності за злочини. Це правило було порушено лише раз: 

Віктор Янукович посадив за грати Юрія Луценка та Юлію Тимошенко, переслідував ще кількох чиновників з її уряду.  А через деякий час змушений був сам тікати з країни. Як-то кажуть, приклад показовий.

- Хто з вас без гріха, той нехай першим в неї кине каменем, - сказав Ісус Христос фарисеям, які привели жінку, пійману в перелюбі. За тодішніми законами її мали закидати камінням. Але усі розійшлися. Ніхто не наважився кинути в неї хоч камінець.

Нині так само ніхто не бажає брати на себе відповідальність за покарання злочинців попереднього режиму. Мабуть серед нинішніх урядовців і правоохоронців нема жодного, хто б був без гріха. Та це й не дивно. Адже при владі знову олігархічна група, хоч і інша. А гендлярі завжди сторгуються між собою. Уся справа лише в ціні домовленостей. Тому й бачимо серед народних депутатів одіозних осіб, діяльність яких вимагає, як мінімум, ретельного розслідування.

Громадський рух "Чесно" повідомляє, що парламентські комітети очолили 5 фігурантів антикорупційних розслідувань. У лавах народних обранців 62 депутати, які голосували за диктаторські закони 16 січня.

"Я бачу всіх цих тварюк: Вілкула, Бойка, Довгого. Я бачу їх так близько, що мій хук справа легко досягне мети. Смерть або довічне ув'язнення - це єдине, чого вони варті сьогодні. Але вони йдуть. Йдуть гордо і впевнено, з високо піднятою головою, дивляться на нас без страху. У них тут уже все куплено і домовлено - у них уже все нормально", - так описує в інтернеті своє враження від відвідання Верховної Ради учасник АТО, кандидат у народні депутати Євген Шевченко.

Єдиний суб'єкт політики, з яким вони не зможуть домовитися, — народ. Рано чи пізно він винесе свій вирок і виконає його, якщо цього не зроблять правоохоронці і судді. Такий закон історії. Або влада виконує свої обов'язки, або за неї це роблять громадяни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Кращий коментар

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Особливо сподобалося про тварюк.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Commentaires

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Особливо сподобалося про тварюк.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!