Portrait de ДЗен ДЗелень
ДЗен ДЗелень
  • Visits: 0
  • Accès: 0

В Україні падає виробництво горілки

Спецтема:

За чотири місяці цього року горілки в країні виробили на 15,3% менше, ніж за аналогічний період 2012-го. «Загалом по ринку є зниження обсягів випуску і, більше того – воно буде посилюватися», – упевнений генеральний директор холдингу Global Spirits (ТМ «Хортиця», «Мороша») Сергій Величко.

Виробництво «із запасом» у попередні місяці – не єдина причина зменшення пропозиції горілки. Є й довгострокові фактори, стверджує генеральний директор «Української алкогольної компанії «Олімп» (ТМ Prime, «Плакучая ива» тощо) Юлія Самойлова. «Зростання ринку стримують низька купівельна спроможність споживачів; підвищення акцизу і, відповідно, зростання цін, – перераховує вона. – А також недостатній контроль за контрафактом в торгових точках і самогоноваріння».

Схожі пояснення надає директор напрямку лікеро-горілчаних виробів групи компаній «Петрус» Сергій Губський: перехід частини споживачів внаслідок подорожчання продукції на дешевший інший алкоголь і самогон. «За два роки мінімальна роздрібна ціна горілки виросла з 17,96 гривні за 0,5 літра до 30,10 гривні, а це зростання майже в два рази! – каже він. – Основна і єдина причина падіння обсягів виробництва – зниження реалізації в цілому по всьому ринку алкоголю».

Коментар: спад виробництва помітний і в інший галузях, але в горілчаній він є суттєвим.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Portrait de Віктор Макаренко
0
No votes yet

Чудово!

Commentaires

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

І правильно! Потрібно всім задуматися "Навіщо фінансувати олігархів у такій гидотній справі, як споювання народу України?"

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Юрко Гірський
0
No votes yet

!Ну це якась просто неймовірна новина!
Сподіваюсь на подальше падіння ;)

Накреслю свастику на хаті, і буду спати вже спокійно...

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Там заголовок неточний. Треба було написати: "Легальне виробництво горілки в Україні..."

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Віктор Макаренко
0
No votes yet

Чудово!

Portrait de Кабан Іклан
0
No votes yet

Коли це висока ціна на алкоголь когось стримувала?

Анекдот:
Хлопчик каже татові:
- Нам в школі сказали, що подорожчала горілка. Тепер ти будеш менше пити?
- Ні, синку, тепер ти будеш менше їсти.

Portrait de Індіана Джонс
0
No votes yet

насправді там ще є один фактор.
підвищення акцизу, підвищення мінімальних цін на спирт, все це вбило дрібних гравців на алко -ринку. тому і спад у цілому. а великі корпорації як випускали, так і випускатимуть

Portrait de Богдан ДуБ
0
No votes yet

proweb каже:
вбило дрібних гравців на алко -ринку... а великі корпорації як випускали, так і випускатимуть

Аналогічні спостереження.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Portrait de Богдан ДуБ
0
No votes yet

П"ють не менше, але "краще". За найблищі кілька років на нашому ринку були серйозні зміни серед дистрибюторів алкоголю: Перно Рікар тримаєтсья за рахунок флагманських брендів, Кока-Кола впевнено збільшує пакет і розвиває збут. Відчизняні від них не відстають: Марком, Фоззі.. Щодо останньої групи - за найблищі 3 роки ця група змогла якісно втиснутись в ринок алкоголю, одночасно в кілька сегментів.. Люди п"ють, як і раніше, але тепер вони п"ють "кращий", інший продукт - віскі, текіла, бренді, ром .. і їх різновидності. Іншими словами - п"ють конкурентноспроможніший і привабливіший імпорт.
Щодо слабоалкоголки - вона "перевершила сама себе" - на ринку ХоРеКа навіть в поважаючих себе закладах, поряд з винною картою, з"являються пропозиції "готових міксів/блендів". Тобто, люди в закладах замість приготовленого міксу 40гр.алк. + інгредієнти, починають замовляти готовий слабоалкоголь, який до приведеної статистики ніякого відношення не має.
Окремий пункт - зростаюча популярність вин і інших напоїв одноступінчатої технології (вино, медовуха, сідр, саке і т.д.) серед "демократичного" сегменту споживачів. Ці напої трішки "перетягнули на себе ковдру" у "важких" напоїв на алкогольному ринку.

Зрозумійте: ніяка публічна особа не скаже, що її сегмент просто видавлюється іншим, конкуруючим - бо це зробити конкуренту крутий піар.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Portrait de Тур Ярий
0
No votes yet

Реальне зменшення вживання алкоголю може відбутися лише у випадку скорочення (вимирання) споживачів цієї отрути.
І навіть, якщо таких споживачів залишиться лише двоє, вони все одно будуть пити і співати алкогольні пісні, бо так робили їхні предки, а всі решта для них будуть "сектанти". Ха-ха.

Все тільки починається!

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Читайте про мурашник, вражений ломехузою. Дуже подібно до людського суспільства, враженого алкогольним наркотиком. Єдиний порятунок - селекція здорових і заснування нового мурашника.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de ДЗен ДЗелень
0
No votes yet

Узаконене виробництво горілки в Україні в липні 2016 року впало на 38,3% у порівнянні з липнем минулого року.
http://news.finance.ua/ua/news/-/382986/v-ukrayini-obvalylosya-vyrobnytstvo-gorilky

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)