Portrait de Миро Продум
Миро Продум
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Що робитимуть чиновники, коли батальйони повернуться з фронту?

Категорія:

Спецтема:

Наприклад, військам бракує 30 000 бронежилетів. Якщо на кожному заробити 100 євро, це 3 мільйони євро. Насправді - більше. Якщо в систему бізнесу на війні лізуть громадяни - їх треба не пускати, інакше не буде заробітку. Якби я був Президентом України, то негайно звільнив би ось цього чиновника після інтерв'ю каналу 1+1. Заступник міністра Оборони Петро Мехед говорить нам, що не можна застосовувати бронежилети країн НАТО тому, що МО України не може гарантувати, що вони витримають постріл з протитанкової зброї. 

Уважно слухаємо чиновника Міністерства Оборони (Петро Мехед) і ведучу: 

 

Ведуча: Міністерство Оборони України планує замінити волонтерські комплекти для вояків  на нові сертифіковані. Відомство вже замовило партію майже 30 000 штук.

Заступник Міністра (оборони) каже: те що привозять активісти, не завжди відповідає нормам і тактико-технічним характеристикам. Куди подінуть тисячі волонтерських бронежилетів Заступник Міністра Оборони не уточнив.

Заступник Міністра: Ми не можемо гарантувати, що цей бронежилет захистить від вистрілу з противотанкової зброї. Тому на сьогодні ми з впевненістю можемо констатувати, що цей бронежилет від «Корсар» є єдиним, який повинен бути в наших військовослужбовців.

Уважно вчитаємося і вслухаймося в слова не простого чиновника, а Заступника Міністра Оборони України - країни, в якій кілька місяців йде війна. 

Отже, Заступник міністра Оборони говорить нам, що не можна застосовувати бронежилети країн НАТО тому, що МО України не може гарантувати, що вони витримають постріл з протитанкової зброї. 

Пробачте, про що мова? Про протитанкові гранатомети? Так і танк не всякий витримає. Про постріл з протитанкової рушниці калібром 14,5 мм і більше, яка пробиває броню в 30 мм? 

Бронежилети захищають максимум від пострілу з СВД і сертифікуються з розрахунку на попадання кулі від СВД, але не з гранатомета або протитанкової рушниці. Заступник міністра оборони повинен про це знати. 

Абсолютно смішно виглядає заява про те, що бронежилет НАТО гірше українського, який тільки почали виробляти! 

Читач напевно знає, що бронежилет складається власне з «розвантаження» - жилета з кишенями для аптечки, магазинів, гранат і т. д., в який вставляється бронеплита. Сертифікується саме бронеплита. І купити може кожен громадянин сертифіковані кевларові бронеплити, наприклад, китайського виробництва, за ціною до 200 доларів за комплект 4-х плит з доставкою в Україну. 

Власного кевлара в Україні немає. Тільки привізний. Отже, що саме буде сертифікувати Заступник міністра оборони? Продукцію Китаю чи країн НАТО? Чи може швидше купити вже сертифіковані бронеплити і каски, які пресують з кевлара? 

Сьогодні загинув начальник штабу 5-го батальйону територіальної оборони Прикарпаття Юрій Миколайович Баран. Снайпер влучив прямо в скроню. Офіцер не мав на собі ні бронежилета, ні каски. Все віддано тільки солдатам. 

Бізнес на війні справа вигідна, напевно. Тільки от наживаються на цьому одні, гинуть інші, а відповідають за все - керівники країни. 
10 днів тому Яценюку відправили проект Постанови КМУ про те, щоб дозволити громадянам ввезення в Україну бронежилетів, які нам готові продати ті ж китайці. У будь-якому випадку, краще китайська каска, ніж ніякої. 

Реальна ситуація та проект Постанови КМУ тут: Арсеній Петрович, дозвольте нам врятувати наших солдатів. Yatsenyuk, make it now! 

Однак, торговці зброєю сполошилися - як же так - громадяни відкусять шмат пирога! І починають розповідати Прем'єр Міністру України про те, що вони можуть більше, краще, дешевше, що ось міжнародний контроль, і що ті, хто вимагає дозволити ввезення бронежилетів і касок - негідники ... А солдати гинуть. 

Сьогодні чудова людина, Євген Карпенко зі своїми друзями купили за чималі гроші і подарували Батальйону «Донбас» тепловізійний приціл. В обхід всіх Постанов КМУ. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...