Portrait de Арсен Дубовик
Арсен Дубовик
  • Visits: 1
  • Accès: 1

?Що криється за "антиволхівськими позиціями" княгині Ольги?

Перша руська княгиня Ольга-Олена була мудрою жінкою, про що свідчать її життєпис та діяння, адже справді плоди були гідні ("добрі" за Євангелієм). Так вже сталося, що мудрість полишила волхвів (до кращих часів), а ідеї волхвізму понесли під виглядом хрЕстиянства дійсно Рівноапостольна Велика княгиня Ольга-Олена та її сини.

«Все тече, все змінюється, немає нічого нерухомого»
Геракліт Ефеський (бл. 520 - бл. 460 рр. до н. е.).

Влучні слова. Саме Сонце кожну мить інше, але завжди залишається Сонцем.

Першооснова ПРАВильного світогляду залишається незмінною, бо ІСТИНА вічна. Вона не залежить від всіляких віянь, вподобань, сприймаємо ми Істину чи формуємо свою істину.

Колись жили одні люди/раса тепер інші(а), а далі прийде/приходить інші(а). Але, в цілому, людство залишається. Бо людство створене Творцем, а не з'явилося нізвідки.
Була одна система вірувань, прийшла інша, приходить знову ніби інша. Але, знову ж таки, Істинний світогляд буде підтримуватися його Носіями (назвіть їх брахманами, або вчителями-будителями, якщо хочете). За цим вони слідкують.

Волхвізм та його язичництво, як система "донесення високих знань до простих людей" були дієвими до якогось часу. Але, на жаль, зараз можна стверджувати, що з деякого часу вони не забезпечували виконання вищої мети – просвітництва народів, перетворення їх у слов'ян-русів. Через невчасну реформу системи духовного керівництва величезною вже на той час державою (від Руського до Балтійського морів з півдня на північ, та від Ельби до Уралу з заходу на Схід) послабився вплив Трояні волхвів-укрів та некерованість віддаленими провінціями. З'являлися самоназвані волхви (з учнів, але не посвячених), народи не надто переймалися духовними основами волхвізму, через що язичництво набувало все більше ознак саме тієї "політеїстичності, пантеїстичності, шаманізму, тотемізму" (сюди і сюди).

Це розуміли і світські провідники народу – князі. З властивою їм рішучістю та різкістю (!кшатрії все ж таки!) вони пробували вказувати Трояні на відцентрові мотиви, які виникали в державі. А вони набували все частіше і явніше ознак некерованості.

Проблема ще була й у тому, що волхви-укри не бажали віддавати керівних позицій світській владі – все-таки, вохвізм передбачав верховенство духовного над матеріальним.

Княгині Ольга не могла не бачити такого стану речей. Як буває в такому разі? Коли система не виконує своєї функції (!а вона ніколи і не визнає цього!), шукають (або створюють) іншу. На щастя волхвізм залишав свої життєдайні сліди впродовж всього руху через Шумер, Вавилон, Асирію аж до Русі – зерно, яке дало дружні сходи та щедрі плоди, проросло серед галілеян (галло-тиверців), створивши нову систему – хрестиянство. По суті – це був оновлений волхвізм. (А.Д. – Оновлення системи закладено в самій системі. Зерно гине, але проростаючи, дає життя новій рослині. Також зерно майбутнього оновлення християнської церкви знаходимо в "Добрій новині Ісуса Хреста, Сина Божого").

Ольга всіляко намагається повернути свою державу (оскільки волхви не переймаються цим) в сторону справжнього вчення про світобудову. Звісно, гниюча система їй противиться – волхви через князів Рюрика, Олега ІІ, Ігоря, Святослава намагаються підтримати та відновити давній стан речей, але "плід уже гниє", і Ольга це бачить.

Водночас, Ольга бачить, як за допомогою хрЕстиянських цінностей (хай і спотворених) імператори Візантії ефективно правлять не лише своєю імперією, але й впливають на інші народи на тодішній історичній карті світу (як свого часу й це робила Дулібія Рось/Русь з процвітаючим істинним волхвізмом).

Як не прикро, але переслідуючи вищі цілі, довелося княгині йти на жертви. В процесі впровадження нової системи (посіву зерна хрЕстиянства – читай "аріанства") гинуть князі Ігор та Святослав.

Слід згадати, що не раз князі, княгиня Ольга, Ярополк Святославович, Володимир Великий, намагалися схилити волхвів до очолення хрЕстиянської церкви, яку князі були готові зробити державною. 

Цікаво, що серед відомих з літопису схем акту вибору віри Володимиром Великим (прийняття католицизму, іудаїзму та православ’я) була ще одна модель: створення православної митрополії, де митрополитом мав стати волхв.

Волхви щораз відмовлялися. І це було кінцем волхвізму та, нажаль, поховало під каменем, спочатку замовчування, а потім і забуття, всю древню історію слов’янства нашого роду. Стався черговий "кінець світу".

Добре було б, щоб прихід нового світу (Перехід 4, Третій Гетьманат, стартап Вишня Борія, тощо) не клав на жертовний камінь вселенську історію людства.
Дбаймо про це!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Кращий коментар

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Звідки інформація, що в Ольги взагалі були якісь "антиволхвівські позиції"? Аріянство (аріохрестиянство) на цій землі існувало з 1 ст. н.е., імперії готів і гунів були відверто аріянськими.

Володимир ніякої віри не вибирав, бо вона вже тут була укорінена майже тисячоліття. Він зробив крок до того, щоб уся держава стала святою Церквою - впорядкованою духовною громадою. Це реалізація ідеї держави-громади, яка спочатку була реалізована Павлом Самосатським у Пальмірі, потім Костянтином Великим і, згодом, готськими королівствами та Аттілою.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Commentaires

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Звідки інформація, що в Ольги взагалі були якісь "антиволхвівські позиції"? Аріянство (аріохрестиянство) на цій землі існувало з 1 ст. н.е., імперії готів і гунів були відверто аріянськими.

Володимир ніякої віри не вибирав, бо вона вже тут була укорінена майже тисячоліття. Він зробив крок до того, щоб уся держава стала святою Церквою - впорядкованою духовною громадою. Це реалізація ідеї держави-громади, яка спочатку була реалізована Павлом Самосатським у Пальмірі, потім Костянтином Великим і, згодом, готськими королівствами та Аттілою.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

Скажу чесно - з відомої Вам книги. :)
?Цікаво, а якщо їх не було, то чому тоді волхвів не стало?
Очевидно, сказання про вибір віри подавалося з метою одержавлення її, легітимізації, заявити на весь світ, що це і є істинна віра.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

"Волхвів не стало". А хто ж тоді здійснив хрещення Русі в аріянство? Князь зі своїми вояками? Волхви сконцентрувалися в Церкві, підтримуваній державою, бо це відкривало великі можливості для діяльності.

Вигадка про "вибір віри" Володимиром - це світоглядна диверсія з метою принизити наших предків і показати їх дикунами. Її надзавдання - знищити навіть згадку про тисячоліття аріянства. Мовляв, тут нічого не було, була пустеля. Готи були германцями, а грамоту принесли візантійські генерали Кирило і Мефодій.

Ця та інша маячня записана у Вікіпедію і ревно охороняється (спробуйте туди дописати щось суттєве - витруть негайно).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Гендельф Білий
0
No votes yet

Цілком вас підтримую пане Миро, враховуючи, ірландській досвід, де друїди першими прийняли хрестиянство, а потім можливо так само хрестили народ. На жаль в інтернеті про це мало інформації, часто вона викривлена. Я шукав потрібну інформацію, мало що знайшов. Фактично дані треба збирати по крихтам.
До речі існував, ще один князь Бравлін у 8 ст. який начебто прийняв християнство у візантійців. Про це йдеться у так званому ''Житті Стефана Сурозького". Що ви про нього можете сказати?

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

Зрозуміло. Врахую.
?Проясніть ще, будь ласка, як сталося, що наша тисячолітня історія обмежується лише 9 ст.? ?Невже волхви(уже священники) не зберегли нічого, крім "Велесової книги"?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Історія не обмежується: є величезна кількість першоджерел і досліджень. Просто діє масована ворожа пропаганда, яка обрізає цю історію, а де не може обрізати, там її спотворює і заглушує брехнею.

Щоб розуміти події останніх двох тисячоліть, треба завжди твердо пам’ятати: вся історія Європи – це історія змагання між аріянством та іудохристиянством, за плечами якого завжди виглядало іудейство.

Зачисткою історії готів і всього, пов’язаного з аріянством, у Західній Європі займалась Римська церква. Ось що про це пише дослідник: «Католицьке відгалуження християнської церкви зробило все від неї залежне, щоб знищити єретичний дух грецьких і римських філософів. Це треба розуміти буквально: католицька церква методично знищувала все, що стосувалося пам’яті монотеїстичного стародавнього світу: рукописи, пам’ятники, твори мистецтва, носіїв і послідовників філософських концепцій, священнослужителів, жерців, стародавні храми, свята, традиції. Будь-яке згадування про велич розуму древніх філософів переслідувалося церквою як найбільша єресь. Те, що можна було зруйнувати – руйнували. Все, що можна було спалити – спалювали. Все, що можна було переробити – переробляли. Все, що можна було пристосувати – було пристосоване. А те, що не можна було знищити або переробити, наприклад, стародавні піраміди, Парфенон, римські дороги – було піддане забуттю» (Пименов Н.И. Истоки Западной цивилизации. Причины и следствия. – Магнитогорск, 2011).

Якщо римська церква спеціалізувалася на стиранні пам’яті про аріянство в Західній Європі, то зачисткою Східної Європи займалась Візантія, а після її завоювання турками – Москва, яка підхопила естафету візантійського іудохристиянства і понесла його на північ.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Quote:
До речі існував, ще один князь Бравлін у 8 ст. який начебто прийняв християнство у візантійців. Про це йдеться у так званому ''Житті Стефана Сурозького". Що ви про нього можете сказати?

Схоже на вигадку. Цієї історії немає у грецькому варіанті "житія".

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Гендельф Білий
0
No votes yet

Зрозуміло. Я хочу продовжити тему кельтського хрестиянства. Як я зазначав, інформацію потрібно збирати по крихтах. Але все ж таке вона є. І про святого Патріка хрестителя Ірландії, який виявляється був таким хрестителем Ірландії, як Павло-Шауль апостолом. Але треба виходити на відповідні джерела і літературу. Буду старатись вийти і опублікувати. Взагалі аріанство було потужною силою на Європейському континенті в Середньовіччі. Хоч як би не старались фальсифікатори, але шила в мішку не сховаєш певна інформація є, з неї ітреба починати. Хай буде!

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

З кожним роком в інтернеті з’являється усе більше досліджень, все більше оцифровується старих і нових книжок. Я переконаний, що дуже швидко відкриється правда про кельтське хрестиянство. Тому прошу Вас активніше працювати в цьому напрямку. Хто шукає, той знаходить.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Оксана Лутчин
0
No votes yet

Добре, що Ви порушили цю тему про княгиню Ольгу й у результаті отримали багато цінних коментарів. Дякую.
Певні зауваги:
“Першооснова ПРАВильного світогляду залишається незмінною “ - є незмінною.
“Вона не залежить від всіляких віянь, вподобань, сприймаємо ми ...”- немає зв'язку з реченням словосполучення “сприймаємо ми”. Можна так: ... вподобань, від того, сприймаємо ми Істину чи...”
“язичництво, як система "донесення високих знань до простих людей" були” - виділяємо комами з двох сторін: , як система "донесення високих знань до простих людей", - це вставна конструкція.
“нажаль” - завжди окремо.
“сталося послаблення впливу Трояні” - послабився вплив Трояні — вибираймо простіші конструкції.
“все ж таки” - все-таки.
“створивши нову систему” -дієприслівниковий зворот, виділяємо з двох сторін. Відповідно виділяємо одиничний дієприслівник “проростаючи”.
“Так само, зерно” - Також зерно...
“але "плід уже гниє" і Ольга це бачить” - виділяємо комою “і Ольга це бачить” як частину складно-сурядного речення.
“Разом з тим,” - Водночас Ольга ...
“Як це не прикро” - Як не прикро...
“переслідуючи вищі цілі” - також зворот, виділяємо.
“В ході впровадження” - В процесі впровадження...
“що не раз, спочатку княгиня Ольга, потім Ярополк Святославович, далі Володимир Великий намагалися схилити ...” - що не раз князі, (тепер уточнення) княгиня О.... , Володимир Великий, (виділяємо) намагалися схилити...
Дякую.

Творімо разом мову Сенсар!

Portrait de Вакула Коваль
0
No votes yet

Думаю, що якась втрата "якості", компетенції у волхвів могла бути. А в остальному я більше згоден з цікаво написаною неупередженою і грунтовною книгою Льва Прозорова " Святослав Хоробре: Иду на Вы!".

Володимир був азіатом, "рабичем" сином рабина і хазарки Малуші. Він і зробив перехід від арійської до азіатської системи у державі, а після нього усобиці пішли. Він таке ж "Красне сонечко", як і Сталін, по-моєму.
Володимир - це типова успішна операція хазарів.

VAKULA

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Коваль Вакула, ви трохи не в темі. Володимир ніколи не був рабичем, бо Малуша була древлянською княжною. Не варто повторювати ворожу брехню. Почніть звідси - Русь аріянська

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Вакула Коваль
0
No votes yet

Ладно, тут важко дискутувати на такі давні теми, особливо спираючись на юдохристиянські літописи.

VAKULA

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

Ілюстрація до коментаря пана Миро:

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)