Portrait de Альберт Саїн
Альберт Саїн
  • Visits: 12
  • Accès: 14

Сенсорно - логічний екстраверт (СЛЕ) – ESTP

***

Достоїнства:

- впевненість і сила волі;

- організаторські здібності;

- ініціативність;

- розміщення сил у колективі.

 

Не можна вимагати:

- м'якості, поступливості;

- послідовності;

- передбачення результатів.

 

Прояви характеру в професійній діяльності

Добре орієнтується у світі матеріальних речей. Цілеспрямовано вирішує практичні задачі, долає труднощі і дотримується наміченого плану, намагаючись  робити  все  своїми  силами.

Вольовий - впевнений, відчуває у собі силу, волю, непохитність. Контролює свої дії та вчинки. Розуміє, що таке влада, бере на себе право керувати. Відповідальний за справу, за тих, хто її виконує, особливо в критичних ситуаціях. Змобілізований. В екстремальних умовах стає активнішим, впевненішим. Пильний, спостережливий, уважний.

Самостійний. Вміє проштовхнути, впровадити абсолютно нові конструктивні ідеї, організувати порядок у будь-яких структурах. Для реалізації своїх здібностей потрібна значна справа, екстремальна ситуація. Постійно стежить за своїм фізичним та психічним станом. Акуратний та зібраний. В багатьох ситуаціях діє за звичкою. Прагматик, працює переважно в сферах матеріального виробництва. Наполегливий у створені матеріального добробуту. Будь-яка робота - це конкретність, її результатом обов’язково повинна бути вагома грошова винагорода. Проявляє більшу наполегливість, відчувши користь роботи. Це заглиблює у справу і стає джерелом натхнення для оточуючих.

Надійний партнер. Відданий своїй роботі, організації й суспільству, знає в чому полягають обов’язки й не стане від них ухилятись, навіть, якщо це потребує значних жертв. Володіє особливою здатністю організовувати заходи і скрупульозно слідує прийнятим правилам, нетерпимий до тих, хто виконує завдання без потрібної уваги до деталей і тонкощів, а також до дезорганізуючих чинників і неналежної поведінки колег.

Проявляє впевненість, невідступність у впровадженні будь-яких рішень, працює на повну силу, якщо має перед собою чіткий план. СЛЕ властива цілеспрямованість, змобілізованість, прагнення до влади. Встановлює правопорядок, організовує чітку роботу в соціальній сфері. Вміє застосовувати вольовий тиск, веде боротьбу з усім нежиттєздатним та дефективним й організує структури, що захищають суспільство від усіляких шкідливих елементів. Властива військова стримана сила.

Керівник авторитарного типу. Керуючи, вміло застосовує адміністративний тиск, «закручує гайки». Вміє організувати чітку роботу, підтримувати дисципліну, порядок, згуртованість, дієздатність. Спрямовує свої можливості, практичний досвід на виявлення в суспільстві й окремих людях їх компетентності. Прагне схвалення зі сторони, щоб всі діла гідно оцінювалися іншими, щоб підкреслювали велич і вагомість справ СЛЕ. Потребує таку людину, щоб була самовідданою й навіть обожнювала СЛЕ.

Тверезий реаліст. Притаманні пристрасність, висока працездатність. Постійно потребує активної діяльності. Швидко сприймає актуальну, найбільш конструктивну ідею, розробляє систему за власним досвідом, надає ідеї нової форми, удосконалює її, робить доступною для практичного застосування. Здатен створювати якісно нові закони.

Класифікує факти, займається збором інформації і вдало її використовує. В діяльності шукає оптимальний, науково-обгрунтований підхід, що веде до бажаного результату. Не терпить зволікань і відкладання виконання рішень, відповідає за якість, грунтовність, серйозність, негайність виконання роботи.

Ініціативний. Розстановку сил в колективі робить найкращим чином. Професіоналізм, компетентність - це ті якості, які б хотів бачити СЛЕ у людях. Якщо якась людина помиляється, показує їй істинний стан речей, а при необхідності робить зауваження.

Талановито залучає інших до роботи. Енергійна, творча, винахідлива людина, поруч з якою потрібно бути готовим до всього. Найнуднішу роботу може зробити цікавою. Не любить заборон і обмежень, уникає нудьги, дріб’язкового керівництва і бюрократичної паперової тяганини.


В тему:

Модель психіки СЛЕ - Жуков, Македонський

2. Сенсорно-логічний Екстраверт, (Генерал)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...