Portrait de Олена Каганець
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Accès: 0

СБУ домовилася з Google щодо протидії російській пропаганді

Про це на спеціальному брифінгу заявив голова СБУ Валентин Наливайченко. За його словами, російські спецслужби через соціальні мережі, електронну пошту та sms-повідомлення поширюють неправдиву інформацію, аби посіяти паніку серед українців і дестабілізувати ситуацію.

Служба Безпеки України досягнула домовленостей з корпорацією Google щодо протидії російській пропаганді та діям російської влади в інтернеті. 

«18-й спеціальний центр Федеральної служби безпеки РФ у соціальних мережах, через електронну пошту та sms-повідомлення, через Facebook цілеспрямовано три доби розсилає тексти панічного характеру, маючи на меті спровокувати паніку», – сказав Наливайченко.

Керівник СБУ зазначив, що неодноразово українська сторона зв’язувалася з керівництвом і адміністраторами Facebook, що використовується росіянами для поширення неправдивої інформації, проте результатів це не дало.

Водночас, за його словами, уряд України закінчив перемовини з Google щодо заходів запобігання блокування Росією каналу YouTube та інших ресурсів, де викладається правдива інформація щодо поточної ситуації в Україні. Поширювати паніку, як сказав Наливайченко, активно допомагають російські журналісти, причому найзухваліше діють представники каналів Lifenews і «Звезда».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...