Portrait de Олена Каганець
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Accès: 0

ПриватБанк став найбільшим у світі корпоративним користувачем Linux

Операційна система Ubuntu Linux встановлена на більш ніж 36,5 тис. комп’ютерів співробітників ПриватБанку в чотирьох країнах світу. На другому місці – Peugeot Citroen із встановленим Linux на більш ніж 22 тис комп’ютерів.

IT-директор ПриватБанку Дмитро Дубілет розповідає, що головна перевага Linux для банку – неймовірна гнучкість в налаштуваннях, а також можливість централізованого управління комп’ютерами співробітників. Ці можливості дозволяють банку впроваджувати нові продукти для клієнтів буквально на ходу. Економія на ліцензіях Windows свого часу стала далеко не головним фактором на користь Linux.

У якості базової операційної системи ПриватБанк обрав Ubuntu, її ж використовують провідні світові корпоратції Google, Amazon та інші.

Свого часу ПриватБанк першим у світі впровадив SMS-банкінг у 1999 році, ОТР-паролі через SMS у 2000 році, Р2Р-перекази між картами у 2003 році, «Електронну решту» в 2009 році, «Онлайн-інкасацію» у 2010 році.

ПриватБанк одним із перших впровадив технологію безконтактного обслуговування клієнтів за допомогою QR-кодів, за допомогою яких клієнти можуть заходити до свого екаунта в Інтернет-банку, знімати готівку в банкоматах, заправляти автівки на АЗС, робити і оплачувати замовлення в мобільному меню ресторанів. Кожен третій клієнт банку користується послугами банку через Інтернет і мобільні додатки.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...