Portrait de Альберт Саїн
Альберт Саїн
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Прем’єр Угорщини пояснив, чому його країна перекрила реверс газу Україні

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан перед початком робочої поїздки на Закарпаття сьогодні заявив радіостанції «Кошут», що його країна не може потрапити у ситуацію, коли через російсько-український конфлікт населення Угорщини позбавлять необхідного енергопостачання.

«Ми заповнюємо наші газосховища добрими темпами», – запевнив Орбан, навівши цифру у майже 60 відсотків від необхідних запасів, додавши, що на цьому зупинки з російським газом не буде, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Він також повідомив, що тема безперебійного газопостачання і його нарощування була в центрі переговорів між угорським урядом і головою правління російського «Газпрому» Олексієм Міллером у понеділок, 22 вересня, в Будапешті.

25 вересня о 19:00 за київським часом угорський газовий оператор FGSZ без попередження перекрив реверс газу в Україну, пославшись на технічні причини. «Постачання газу по газопроводу «Дружба» у напрямку України припинено на невизначений термін», – йдеться у заяві угорської газової компанії. Переривання поставок пояснили підвищенням запиту користувачів системи станом на 26 вересня.

«Через це було ухвалено рішення про перенаправлення потоків, щоби забезпечити стабільність поставок», – мотивували свою відмову у FGSZ.

У відповідь «Нафтогаз України» заявив, що припинення реверсу сталося лише за кілька годин до наступного раунду тристоронньої зустрічі між Україною, Росією й ЄС  26 вересня вранці в Берліні.

Угорські ЗМІ тим часом цитують погрозу міністра енергетики Росії Олександра Новака, який заявив, що Росія перекриє газ Європі на українському напрямку у випадку, якщо звідти не припинять реверс газу в Україну. На відміну від Угорщини, Словаччина й Польща реверсні поставки газу в Україну, попри погрози Росії, не припиняють. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...