Portrait de Олена Каганець
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Німеччина і РФ - стратегічні союзники. Росія купує німецьку компанію RWE, яка займалася реверсом газу в Україну

Німецька влада схвалила операцію з продажу Росії компанії RWE - найбільшої європейської компанії, що поставляє в Україну реверсний газ з країн Євросоюзу. Таким чином, Москва може перекрити канал продажу Україні російського газу через Європу. 

Міністерство економіки Німеччини дало дозвіл російському капіталу придбати велику нафтогазову компанію RWE, яка через Словаччину повинна здійснювати реверсні поставки російського газу в Україну. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на інформовані джерела. 

Німецька компанія має намір продати свої активи інвесторам з групи російського мільярдера Михайла Фрідмана. Таким чином, німецькі бізнесмени фактично проігнорували антиросійські секторальні санкції та напружену політичну обстановку через ситуацію в Україні. 

Ще в березні цього року була схвалена угода з продажу нафтогазової дочки RWE - компанії DEA, яку за 5,1 млрд євро придбала інвесткомпанія з російським капіталом Letter One. Але два місяці тому, у червні Мінекономіки Німеччини зайнялося переглядом угоди у зв'язку з погіршенням ситуації в Україні. 

Однак, за даними Reuters, навіть після нового розгляду питання уряд Німеччини все одно схвалить покупку компанії російською стороною. 

На даний момент представники німецького відомства, RWE і російського консорціуму Letter One відмовилися від коментарів з приводу угоди. 

В результаті угоди з RWE, очолюваний Фрідманом російський консорціум отримає близько 190 ліцензій або часток в концесії у нафтогазовій сфері в Європі, Північній Африці та на Близькому Сході. 

Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що німецька RWE відновлює реверсні поставки газу в Україну через Польщу. При цьому на початку серпня концерн RWE подав заявку про намір поставити в Україну через Словаччину додаткових 8,8 млн. кубометрів газу на добу, що давало можливість Україні до кінця цього року отримати від RWE близько 2 млрд. кубометрів газу. Однак, у світлі продажу активів RWE власникам з Росії, канал постачання до України реверсного газу може закритися.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...