Portrait de Миро Продум
Миро Продум
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Микола Мельник: Я пропоную відновити Національну Гвардію, в мене вже готовий проект закону

Категорія:

Спецтема:

Генерал-лейтенант Микола Мельник вийшов у відставку у 2005 році з посади заступника начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони. Хоч зв'язок з "островом" (назва української військової розвідки на професійному сленгу військових, пов'язана з розташуванням ГУР на Рибальському острові Києва), судячи з нашої розмови, підтримує регулярний. У послужному списку генерала Мельника - реальний бойовий досвід у Африці та створення Національної гвардії України. Він виступає за її відновлення. Пряма мова:

Національна Гвардія була створена з нуля, у 1991 році, коли був дуже серйозний підйом патріотизму. Офіцери-українці йшли служити в Національну Гвардію з усіх регіонів колишнього СРСР.

Національна гвардія - це була мобільна структура, мала свої вертольоти, в тому числі - бойові, могла швидко передислокуватися в будь-яку точку України. І налічувала 40 тисяч бійців, здебільшого - спеціального призначення. І, відповідно, була зброя і техніка. Ми могли воювати з ким завгодно. Але в 2000 році Національна Гвардія була розформована - я на той час вже звільнився. Розформували з кількох причин: і через те, що вона створювала велику конкуренцію всім іншим силовим структурам, і через певні інтриги в керівництві держави.

Я пропоную відновити Національну гвардію - таку, якою вона була створена в 1991 році. В мене вже готовий проект закону, в якому записано, що Національна гвардія України є правоохоронним органом спеціального призначення, створеним на базі об'єднаних військових частин і підрозділів по охороні важливих державних об'єктів, військових частин спецпризначень внутрішніх військ. На неї покладається захист суверенітету України, територіальної цілісності, життя, свободи й гідності людей.

Гвардія може зіграти роль мобільної бойової одиниці. Але їй треба десь розміщуватися, потрібні бази, зброя, техніка, бюджет. Потрібно повернути все те, що було віддано Внутрішнім військам, і зробити це негайно.

Також до складу гвардії можна було б включити наші сотні, які досі стоять на Майдані. Що вони будуть там сидіти в палатках? Ми їх заберемо в армію, офіційно візьмемо на службу, озброїмо. Вони ж, напевне, хочуть служити Батьківщині.

У кого є вища освіта - можна присвоювати офіцерське звання. Звісно, їм треба буде пройти підготовку, бо обороняти Майдан і служити у регулярних військах - це різні речі. Там сильні мужчини, але треба їх навчати. Уявіть, взагалі, що це за люди - впоралися зі спецназом, маючи лише дерев'яні щити.

Зараз люди масово йдуть в військкомати. І в Росії це бачать. Якби зараз прийняти закон про Національну гвардію - можна було запросити добровольців в неї. Це був би серйозний фактор психологічного тиску. Хоча і зараз ці черги в військкомати - це фактор психологічного тиску. В України дуже великий мобілізаційний ресурс.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Кращий коментар

Portrait de Володимир Самотий
0
No votes yet

Ідея правильна. Взагалі ідей багато правильних, але реалізації жодної, крім сотні безневинних жертв за які ніхто не покараний. Чому про це мовчать патріоти свободівці?

Commentaires

Portrait de Володимир Самотий
0
No votes yet

Ідея правильна. Взагалі ідей багато правильних, але реалізації жодної, крім сотні безневинних жертв за які ніхто не покараний. Чому про це мовчать патріоти свободівці?

Portrait de Андрій Гончаренко
0
No votes yet

+++

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Portrait de Тур Ярий
0
No votes yet

Через Національну гвардію можна організувати військову підготовку кожного бажаючого мати вогнепальну зброю для захисту України. Видавати зброю всім підряд безглуздо, а от після кількатижневих зборів солдат має повне моральне право іти додому із автоматом. От і вся швейцарська модель армії. І підготовка є і контроль теж. +++

Все тільки починається!

Portrait de Явсе Світ
0
No votes yet

Усе вірно пишете, але зберігати зброю потрібно не вдома, а в спеціалізованих районних відділках під серйозною охороною поліції.При потребі гвардійці даного району озброїлись би в лічені години..Вдома можна дозволити тримати лише нарізний короткоствол...Дякую..

Вірю в те, що розумію.